• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Det är inte bara i Sverige det är rörigt på asylområdet

Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik riktar mycket hård kritik mot ECHR ( Europadomstolen) efter stoppet av utvisningar till Irak.

Det råder total oreda i domstolen.

Ganska ruskigt att ECHR inte har pejl på vad den håller på med och blandar ihop irakier och iranier och skickar handlingar som tillhör människor som redan avvisats från Sverige m.m. Nu får Migrationsverket självt uppleva hur jobbigt det är med oklarheter och felaktigheter i asylfrågor!

Migrationsverkets rättschef räknar upp en rad märkliga omständigheter i samband med Europadomstolens beslut. I beslutet som rör Sverige står bland annat att det bara rör utvisningar till Bagdad.

Europarådets generalsekreterare Thorbjörn Jagland påstod senare i en kommuniké att domstolen uppmanat Sverige, Holland och Storbritannien att stoppa alla utvisningar till Irak. Men det är inte sant. Domstolen har uppmanat Holland att stoppa alla verkställigheter fram till den 24 november, men en sådan skrivelse har Sverige inte fått.

Norge och Danmark har fortsatt utvisa irakier i enlighet med sina egna beslut och har överhuvudtaget inte kontaktats av ECHR. Sverige borde också vara tydliga och stå fast vid sina beslut och inte vela hit och dit. Nu ser man ju dessutom att man inte kan lita på ECHR och deras förvånansvärt och – faktiskt – upprörande slarv och nonchalans så som den ter sig när man hörs vad Mikael Ribbenvik berättar:

Domstolen skickade en lista på 150 personer på tisdagen sedan stängde de och gick hem. Vi har jobbat hela natten med den listan och bland annat hittat en person från Iran. Vi har nu frågat domstolen och det erkände de var fel. De har också bett oss inhibera tre ärenden där personerna för länge sedan har lämnat Sverige.

– Vill Europadomstolen inhibera enskilda ärenden utan att titta på dem så är det naturligtvis domstolens ansvar. Det som hände i går var farsartat.

Det ska mycket till innan en hög representant för Migrationsverket uttalar sig så pass skarpt, vilket indikerar att det inte bara är så allvarligt som han beskriver det utan förmodligen betydligt allvarligare.

Farsartat är det också på asylområdet i Sverige när asylprocessen i massor av fall aldrig tar slut utan tiotusentals människor bara stannar kvar här illegalt och etablerar sig i ett skuggland, jobbar svart, lever gömda men/och samtidigt kräver skolgång åt sina barn, sjukvård och rätt att vara med i fackföreningar (när de alltså jobbar svart…), sådant som förstås inte ska gälla dem som vistas här legalt. Det är helt snurrigt och det finns anledning att befara att det faktum att Sverige agerat på ett helt annat sätt än sina nordiska grannar – som har situationen betydligt bättre under kontroll – har försatt landet i en ohållbar och oerhört svår situation. Sverige är unikt och står ut som en udda och inkompetent kusin bland de andra nordiska länderna.

Källa: bl.a. TT.
%d bloggare gillar detta: