• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2010
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Och med GD:s ord i bakhuvudet så skriver man felaktiga positiva tillstånd på löpande band.”

En migga apropå inlägget En migga: ”Det är numera väldigt lätt för oss att nå produktionsmålen (Ja, det heter så inom Migrationsverket, som i en fabrik) ” (17 november):

Vi på Migrationsverket har inte haft en GD värd namnet sedan Barbro Holmbergs dagar! Tyvärr så var inte ens hon omtyckt av allt och alla men hon tyckte ändå att vi skulle försöka följa utlänningslagen. De som kommit efter henne har ju visat sig vara ena riktiga ”stolpskott” som tycker att ”det där med lagen är ju inte så noga.”

Jag hade förhoppningar med Eliasson som GD och jag hade förhoppningar att vi med en moderat minister skulle få arbeta efter den utlänningslag som riksdagen tagit fram. Men de förhoppningarna grusades rätt snart när det visade sig att vi inte skulle utreda huruvida den asylsökande hade skäl att stanna i Sverige. Vi skulle producera tillstånd, skit samma om det fanns skäl. ”Jag kommer aldrig att bli upprörd av ett felaktigt beslut så länge som det är ett positivt beslut”, som vår nuvarande GD sa.

Det går fortare och det är inte så viktigt att det blir rätt om man ger tillstånd, därför slafsar man ihop några tillstånd i veckan, så att man uppnår målen, liksom. Ska man skriva ett avslag så ska det föredras för ”fan och hans moster” och alla ska lägga sig i och komma med funderingar på varför. Därför drar man sig för det och med GD:s ord i bakhuvudet så skriver man felaktiga positiva tillstånd på löpande band. Vi producerar mer än de gör på Scania och Volvo tillsammans!

Kommentar: Det ska mycket frustration och press till för att miggorna ska ta bladet från munnen i så hög grad som de nu gör. Tryckkokare kokar över och det verkar som om miggorna – om man jämför dem med tryckkokare – just är på väg att göra det: koka över.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: