• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Jag är rädd att vi har beviljat massor av tillstånd som vi inte kan stå för… ”

En annan migga kommenterar här inlägget med rubriken Den svenska slappheten gör Sverige till ett paradis för dem som har terroristplaner och svenska journalisters vilseledande rapportering är förödande (5 januari) samt bidrar med ytterligare information och egna tankar:

Den stora frågan är: Varför tvingar vår arbetsgivare (svenska staten) oss att göra så? Att låtsas tro att varenda papperslös person som säger att han (och det är oftast en ”han”) kommer från Somalia – eller en mängd andra länder – och ofta också att personen dessutom är minderårig? Språkanalyser ska inte göras ”i onödan” och inte heller åldersundersökningar.

Det är snabba PUT som gäller, helt enligt Lean-modellen och vår GD:s princip som går ut på att nästan alla ska få PUT. Jag är rädd att vi har beviljat massor av tillstånd som vi inte kan stå för… Hoppas att det fattiga landet Uganda ställer oss till svars. Tänk om den ”svenske” 18-åringen hade lyckats med sitt självmordsuppdrag och dödat oskyldiga människor i Uganda. Vem betalade hans resa, svenska socialtjänsten kanske? Vem gav honom det ”svenska” passet helt i onödan och felaktigt ? Migrationsverket, givetvis.

När det nu är så att vi ,enligt GD:s vision, måste bevilja PUT åt alla och envar, varför måste vi också bevilja dem främlingspass? Påstår man att man flyr från krigets Somalia till ett nytt liv Sverige så väl inte det första man tänker på en utlandsresa?! I synnerhet inte om man är ett stackars krigsskadat och analfabetiskt ”barn”.

Om en person, som den här ”18-åriga svensken” (en kenyansk medborgare, äldre ön 18 år och med somaliskt ursprung) inte får ett främlingspass av oss på Migrationsverket  så måste han resa ut med sitteget,  äkta kenyanska vuxenpass när det är dags för terrorhandlingar. Men då blir det förstås lite svårt för honom (och andra) att resa ut ur Sverige och han kan definitivt inte resa tillbaka hit till sin asylinvandrartillvaro.

Nu väntar jag bara på att få se en massa vurmare för ensamkommande ungdomar vädja att svenska UD betalar ”hemresan” till Sverige för den här stackars killen som inte gjort någonting.

Oavsett om han döms eller inte i Uganda, så bör hans tillstånd i Sverige givetvis återkallas direkt. Och han ska inte flygas hit för någon utredning, det räcker att svenska ambassaden ger oss en kopia av hans äkta, kenyanska pass. Är han oskyldig så får han återigen bosätta sig i sitt hemland Kenya. Annars får han väl ta det straff han som kenyansk medborgare döms till i Uganda, för de dåd han utfört eller planlagt att utföra. Sveriges problem ska han inte vara.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: