• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

You scratch my back and I’ll scratch yours

I Expressen den 6 januari fanns en artikel med rubriken Han vill bli ny S-ledare. Den handlade om Pär Nuder och kretsen kring honom och hur – spekulerar Expressen – det bedrivs en ”hemlig kampanj” för att få Nuder vald till ny S-ledare.

Det som fångade mitt intresse (endast i papperstidningen) var en infälld bild av en analys gjord av förre statssekreteraren hos Göran Persson, Jan Larsson. En analys som Jan Larsson gjort för Nordea, där han nu är kommunikationsdirektör, och som av Expressen anses vara en del i kampanjen för Nuder. I den här analysen kan man bland annat läsa:

Another outsider would be former state secretary Dan Eliasson who is doing a highly appreciated work as the Managing Director of the Migration Board.

Om detta finns en del att säga. Som till exempel:

Migrationsverket är inte ett företag, även om de anställda ofta tycker att det liknar ett ”produktionsbolag”. Migrationsverket är en statlig myndighet och har därför ingen Managing Director (vd) utan en Director General, d.v.s. en generaldirektör.

Vem citerar Jan Larsson när han skriver: ”…is doing a highly appreciated work…”? Det är mycket möjligt att det finns många som tycker att han gör ett högt uppskattat arbete, det vore bara intressant att veta vilka dessa är, när man påstår en sådan sak.

Dan Eliasson var statssekreterare åt Thomas Bodström samtidigt som Jan Larsson innehade samma post hos Göran Persson. Dan Eliasson gav sin vän Jan Larsson, som då var anställd på McKinsey Company, synnerligen förmånliga utredningsuppdrag (dyrare för skattebetalarna än andra som offererat sina tjänster).

Läs inlägget Ryggskraperi (20.11 2010) där jag berättar om hur Anna Dahlberg på Expressen den 19.11 2010 också tog upp Larssons analys för Nordea och där jag skriver om uppdraget han fick för Migrationsverket av vännen Eliasson när han var på McKinsey. I inlägget finns också länkar till flera andra texter som också kan vara av intresse.

© Denna blogg. Citera gärna, men länka alltid till mitt ursprungsinlägg.
%d bloggare gillar detta: