• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jan Myrdals fru: ”När personalen dricker kaffe med tårta och det ringer då låter man tanten ringa och fortsätter doppa.”

I en artikel i Svenska Dagbladet den 11 januari skriver Jan Myrdal om att Åldersföraktet präglar Sverige. Det mesta han skriver håller jag inte med om. Men i detta, som jag kan gissa också mycket väl kan vara en beskrivning av hur det går till på Vintertullens äldreboende och andra äldreboenden runt om i landet. Och det är inte acceptabelt en enda sekund. Så här skriver Jan Myrdal:

Min hustru som har dubbelt mexikanskt/svenskt medborgarskap och gått i svensk sköterskeutbildning har arbetat många år i vården. Hon påpekar att det typiska svenska beteendet är att när personalen dricker kaffe med tårta och det ringer då låter man tanten ringa och fortsätter doppa. När hon protesterat och sagt att man har skyldighet tänka först på patienterna då har hon anmälts till arbetsgivaren till avsked för att oberättigat ha uppträtt som arbetsledare.

Vilket fullständigt sjukt resonemang! Personalen är ju där för de gamlas skull, de får lön för sitt arbete och de ska sätta de gamla i första rummet, inte sig själva. Det ska vara absolut förbjudet på vartenda äldreboende att bete sig så här. Vore jag chef på ett äldreboende så skulle jag säga: ”Gå och drick ert kaffe med varsin gamling. Prata med dem, umgås med dem.” Inte varje kafferast, men så ofta som möjligt. Dessutom skulle jag säga: ”Ni får absolut inte ha kafferast samtidigt allihop, ni får dricka turvis så att det alltid finns personal tillgänglig om någon av dem för vilkas skull vi är här, ringer eller ropar på er.” Punkt. Slut.

%d bloggare gillar detta: