• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mejl från Attendo Care ang Vintertullens äldreboende

Följande mejl har kommit från Attendo Cares presschef med anledning av min text ”Vi reagerar starkt på det här”. Jaha. När då? publicerad den 9 januari.

Rätt ska vara rätt, och därför lägger jag ut mejlet i sin helhet, så att också ”den anklagade” kommer till tals. Jag kan bara säga att jag tycker att det är helt oacceptabelt att gamla människor ska behöva ha det så illa, som de studerande från Ersta Sköndal rapporterat om, en enda dag till. Det handlar om regelrätt vanvård och dessutom ren elakhet. Jag kommer att följa vad som händer och hoppas att ansvariga (med betoning på ”ansvariga”) politiker i stadsdelsförvaltningen omedelbart sätter stopp för vanvården av gamla på Vintertullens äldreboende.

Du skriver om Södermalmsnytts rapportering om Attendo Vintertullen och undrar varför inga åtgärder vidtas, trots larmrapporter.

Skälet är att vi på Attendo först vill utreda vad som ligger bakom de anklagelser som framförs i brevet från studenterna. Ingen av dem har nämligen framfört denna kritik i samband med att de gjorde sin praktik på Vintertullen. Inte heller framgår det av brevet till stadsdelsnämnden när och vilka sammanhang de incidenter som beskrivs ska ha inträffat – detta gör anklagelserna svåra att utreda.

Du verkar mena att anklagelserna är så allvarliga att de i sig ska vara tillräckliga för att Södermalms stadsdelsnämnd ska riva upp kontraktet med Attendo Care, och det kan man förstås tycka. Dock verkar stadsdelsnämnden vara av uppfattningen att fler fakta först måste fram – och det håller vi helt med om.

Med det sagt så är anklagelserna mycket allvarliga och definitivt inget vi tar lätt på. Som framgår av artikeln i tidningen så inledde vi, så fort vi fick kännedom om brevet, en egen utredning för att gå till botten med detta. Skulle det visa sig stämma att vår personal betett sig så som det beskrivs så kommer vi att vidta kraftiga åtgärder. Sådant beteende är inte acceptabelt inom Attendo.

Med vänliga hälsningar
Jonas Morian
Presschef, Attendo Care

%d bloggare gillar detta: