• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Attendo Care skriver själva om Vintertullen

Attendo Care skriver själva på sin hemsida om anklagelserna mot äldreboendet Vintertullen: Allvarliga anklagelser mot Attendo Vintertullen 2011-01-11. Bland annat:

Från Attendos sida ser vi mycket allvarligt på anklagelserna i brevet och inledde, så fort de kom till vår kännedom, en egen utredning för att gå till botten med sanningshalten. Det som beskrivs i brevet är fullständigt oacceptabelt beteende.

Eftersom Attendo Care inte känt till just dessa anklagelser (men borde ha bättre koll på sina boenden som marknadsförs så positivt på deras hemsida…) förrän i mitten av december och det varit både jul, nyår och Trettonhelg så måste man ändå säga att det är raskt marscherat av både Södermalms stadsdelsnämnd och Attendo att de ska ha ett möte den 13 januari då Attendo Care ska besvara anklagelserna. Man kan också hoppas att personalen skrämts till att bete sig hyfsat under denna tid så att de gamla inte behövt plågas mer.

Den typ av uppenbar vanvård – som praktikanterna från Ersta Sköndal (stor tack till dem!) påtalat – gentemot försvars-och hjälplösa personer som verkar ha förekommit på Vintertullens äldreboende är inget annat än misshandel och misshandel är straffbart enligt lag. Det är inget som kan sopas under mattan, inget som kan lösas enbart genom avskedanden och/eller löften om bättring.

De som gjort sig skyldiga – och det borde praktikanterna kunna tala om – till övergrepp mot gamla människor ska polisanmälas och dömas enligt den lag som gäller för misshandel och övergrepp.

Det ska Attendo Care driva med kraft både för att det är det enda rätta och för att statuera exempel och visa att de menar allvar med att sådant beteende absolut inte under några somhelst omständigheter tolereras.

Det handlar för Attendo Care om företagets framtid. Deras verksamhet kommer att lida allvarlig skada av att de har inkompetent och till viss del rent ondskefull personal., men kan räddas av att de, som presschefen säger i slutet av sin text:

…om vi finner att det stämmer – kommer att vidta kraftfulla åtgärder. Sådana brister i vård, omsorg och bemötande som beskrivs får absolut inte förekomma.

Än en gång: det är trots allt föredömligt snabbt agerat av de båda parterna: upphandlaren och den upphandlade. Jag kommer att rapportera vad som kommer ut av mötet den 13 januari.

%d bloggare gillar detta: