• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Några reaktioner på min artikel om en floskelfylld ministerartikel

Som jag tidigare berättat här på bloggen, så skrev jag den 13 januari en artikel på Newsmill med rubriken Integrationsministern slår floskelrekord. Det är inte alltid jag läser kommentarer till vad jag själv skrivit i tidningar och på Newsmill, men den här gången har jag gjort det. Jag tycker att det är intressant att se om mina åsikter och tankar och det jag skriver är begripligt och tydligt och inte ger utrymme för medvetna eller omedvetna missförstånd.

Här är åtta kommentarer eller delar av kommentarer. Det är givetvis jag själv som gjort urvalet, men alla kommentarer i sin helhet kan man läsa efter artikeln på Newsmill.

Bravo Merit, en lysande artikel igen. Intressant att du tar upp Arnstbergs definition av horrören ”värdegrund” som smugit sig in som ett mantra hos allt ifrån toppolitiker till lapplisor.

Fortsätter Ullenhag et al med sin von oben-attityd och totala oförståelse för de enklaste resonemang så kommer väljarna att vända dem ryggen, utan någon som helst tvekan. Merit Wagers artikel håller dock betydligt högre klass, tackar!

Jag anser att Merit Wager gör en bra tolkning av Erik Ullenhags tillkortakommande vad gäller svenskars verkliga åsikter…

Tack Merit för att du sågade floskelbingo syndromet.
Jag reagerade själv på artikeln i morse i DN för det pc korrekta språket, och tyckte att det var tråkigt att Erik Ullenhag stod bakom den. Jag hoppades att han skulle vara lite bättre än så .

Tack, Merit. Ullenhags inlägg ger högsta utslag i floskelbarometern. Han är dock ung och inte torr bakom öronen längre, så jag tror att han kan komma att bli mer förankrad i verkligheten vad det lider. Frågan är bara om svenska folket har tålamod att vänta in hans mognad. Om inte, röstar de på SD. Framtiden får utvisa!

Demokrati, tolerans, humanitet – de vackra orden har blivit floskler som jag har fått nog av! Det behövs raka budskap om vad som gäller i Sverige om man vill bo här. När dessa krav inte sägs rent ut, när politikerna mumlar i skägget, då blir folk rädda:

”Merit Wager är ett rakblad! Med oerhörd skärpa skär hon genom lager på lager av politikerfernissa, ända in till benet. Under allt skitprat så finns det nämligen en kärna av svenska stål, som fortfarande biter. Det är underbart att läsa en artikel av någon som skalat bort förljugenheten och pisshumanismens påtvingade likhetsideal, och valt att kalla en spade för en spade.”

En person tyckte också att: ”Hon blandar päron med äpplen eller så kan hon inte hålla två bollar i luften.”

De politiker – ministrar och riksdagsledamöter inte minst – som inte bara läser artiklar utan också kommentarerna till dem, kan lära sig mycket (om de vill). De kan ta del av vad socialminister Göran Hägglund kallade ”verklighetens folk” tycker och tänker och har en stor och viktig kunskap inför kommande val. För det är väl ändå så, att det är folkets åsikter, vilja och önskemål som ska styra det svenska samhället, inte politikers personliga åsikter utsmyckade med en massa floskler!

%d bloggare gillar detta: