• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Vi är den sista Sovjetstaten.”

En migga skrev så här till mig den 20 januari:

Har du läst artikeln som Gunnar Sandelin skrivit på Aftonbladet Debatt den 19 januari? (http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article8437420.ab#abArticleComments). Jag känner inte till honom, har inte läst hans andra artiklar och jag vet inte heller om det är stämmer som han skriver nu. Men om det stämmer så är det fruktansvärt, alltså om SCB diskriminerat honom som arbetssökande p.g.a. av hans fullt legitima åsikter som publicerats i olika tidningar.

Även om jag inte gillar SD (jag tycker att de är ulvar i fårakläder) så är det ett legalt parti. Men om någon av oss på Migrationsverket skulle vara medlem i SD (trots att det är demokratiskt invalt i Sveriges riksdag), då undrar jag vad som skulle hända. Eller om det kom fram att vi har åsikter om ledningen och dess sätt att tillämpa lagen. Jag tror att en sådan person skulle få sparken, på ett eller annat sätt.

Det pågår en del diskussioner på jobbet, men det finns också många som inte vill säga någonting alls p.g.a. rädsla. Någon kan berätta för chefen eller för ledningen och då blir man ju uppmärksammad och motarbetad. Vi måste ju dela verkets ”värderingar”. Det var lättare förut. Självklart, egentligen. Att alla människor har samma värde, att alla sökande ska bemötas på ett värdigt sätt och att vi även ska ge raka besked till dem och därmed underlätta återvändandet när tillstånd inte kan beviljas. Nu vet jag inte längre vilka våra ”värderingar” är.

Vår GD tycket att ett positivt beslut aldrig är fel medan vår migrationsminister tycker att fler personer bör avvisas med tvång. Faktum är att alla som söker asyl inte kan få asyl.

Det finns ett fåtal sökande som har tillräckliga skäl att få asyl eller skydd och därmed uppehållstillstånd. Men alla asylsökande ska naturligtvis bemötas med vänlighet och intresse. Samtidigt ska man ge raka besked till dem. En dubbelagenda där vår GD är ledsen över att alla inte fått tillstånd och vår migrationsminister (som verkar känna till lagen bättre än Migrationsverkets GD) vill förkorta vistelsetiden för personer som saknar skäl för att få asyl genom att utvisa dem med tvång, är lite förvirrande.

Jag frågade miggan om det är många läser den här bloggen. Han svarade:

Det är säkert många hos oss – inte minst på Besök och Bosättning – som läser bloggen. Men vi kan inte prata om sådant, som du väl förstår. Vi har inte ett sådant klimat som tillåter att vi ifrågasätter någonting som vår ledning kläckt ur sig. Hur tokigt det än kan vara.

Vi är den sista Sovjetstaten.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: