• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

LUF: ”Dags att Billström avgår.”

Kommentarer till text (länk längst ner) från LUF:

LUF: De senaste dagarnas turbulens om vad Tobias Billström sa eller inte sa 2007 är talande i sig själv.
Kommentar
: På vilket sätt är ”de senaste dagarnas turbulens talande i sig själv”? Vad menas?

LUF: Problemet är att detta är toppen på isberget.
Kommentar
: Vilket isberg?

LUF: Tobias Billström har sedan han tillträdde 2006 konsekvent fortsatt den linje som grundlades av socialdemokraterna, med stöd av moderaterna. Flyktingpolitiken har präglats av en restriktiv och inhuman moderat linje.
Kommentar
: En gemensamt i riksdag och regering överenskommen ”linje” som kallas ”utlänningslag”. Asylpolitiken (det kommer ytterst få flyktingar till Sverige) har knappast präglats av en restriktiv och inhuman moderat linje, utan mer av en tydlighet i att de lagar man stiftat ska följas.

LUF: Tobias Billström väljer att stöda tvångsavvisning av kristna irakiska flyktingar trots att Amnesty, UNHCR, Europadomstolen och den irakiska regeringen alla menar att det inte går att garantera deras säkerhet i Irak.
Kommentar
: En regering och dess ministrar – inkl migrationsministern förstås – ska stödja de åtgärder som måste vidtas när människor inte lyder de lagar som gäller i landet. På migrationsområdet lika väl som på alla andra områden. Migrationsverket för samtal med Amnesty och UNHCR m.fl., men organisationerna har inte beslutanderätt i asyl- och flyktingärenden i Sverige. Dessutom: Vad gäller Europadomstolen så har den ju ansett att Sverige agerat korrekt vad gäller utvisningarna av de irakier som vägrat lämna landet. Och vad gäller den irakiska regeringen så är det dess skyldighet enligt folkrätten att ta emot sina egna medborgare, precis på samma sätt som Sverige är skyldigt att ta emot sina medborgare. Den irakiska regeringen har ingen rätt att kräva att Sverige ska behålla och försörja dess medborgare när dessa inte befunnits ha rätt att stanna i landet.

LUF: Våldet mot denna grupp har trappats upp. Att fortsätta med deporteringarna är inte värdigt Sverige. Förtroendet är förbrukat – Billström måste avgå!
Kommentar
: Mot vilken ”grupp” har våldet trappats upp? Ingen grupp nämns i texten. Menar verkligen LUF att alla irakier borde behandlas som en grupp, d.v.s. behandlas kollektivt trots att Sverige – liksom de flesta andra länder – tillämpar individuell asylprövning?

LUF: Billström gömmer sig ofta bakom formuleringar om individuell prövning och rättssäkerhet, när det i själva verket handlar om ett utbrett godtycke.
Kommentar: Nej, Billström gömmer sig aldrig bakom formuleringar om individuell prövning och rättssäkerhet, han hävdar det som gäller enligt lag och rätt i Sverige. Det är hans skyldighet. Han kan inte som minister sätta sig över i demokratisk ordning stiftade lagar, det vore ”utbrett godtycke”. Han kan inte heller beordra vare sig Migrationsverket eller migrationsdomstolarna att, godtyckligt, så som bland annat LUF vill, sätta sig över lagen.

Läs hela LUF:s artikel Dags att Billström avgår.

Till slut: Det är alltid bra att människor engagerar sig och säger och gör det de anser/tycker/tror är rätt. Staten och dess myndigheter har sannerligen inte alltid rätt och människor inom rättssystemet gör misstag. Men man måste ändå – inte minst som politiskt ungdomsförbund – vara hederlig i det man förmedlar till andra. Och man måste kämpa för det man tycker är rätt med schyssta medel och inte acceptera lagbrott. Inte särskilt mycket förändras heler av att man kräver en ministers avgång när det inte ens är befogat…

%d bloggare gillar detta: