• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
  « Dec   Feb »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Ny bloggadress från den 8 december torsdag, 8 december, 2016
   Ny bloggadress från den 8 december är meritwager.nu. Adressen meritwager.se har släckts ner och det går tyvärr inte att peka om därifrån till den nya adressen. här sajten på meritwager.wordpress.com kommer inte längre att uppdateras. Alla nya inlägg finns på meritwager.nu. Välkomna dit! Följ gärna med till den ”gamla” sajten – med den nya layouten –  på den […]

Skär ned antalet onödiga möten så frigörs massor av kraft och arbetskapacitet!

Vad jag känner till så finns det ingen annan stadsdelsnämnd eller annan facknämnd i Stockholm som har så mycket olika möten som Södermalms stadsdelsnämnd.

Jag vill istället för att sitta i möten med oppositionen och föra politiska diskussioner på möten dit allmänheten inte har tillträde ägna min tid åt att göra fler verksamheten, lägga mer tid på att utveckla och förbättra Södermalms stadsdelsnämnd och inte minst träffa medborgarna som bor på Södermalm.

Så skriver Christoffer Järkeborn, ny ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd under rubriken Modernare arbetsformer i nämnden, på sin blogg.

Lysande! Fler borde genast ta efter. I Sverige – speciellt inom den skattefinansierade offentliga sektorn – är det många som berättar att det hålls alldeles för många onödiga och improduktiva möten. Skär ner antalet möten med 50 % så frigörs massor av kraft och arbetskapacitet! Kanske kan man då istället använda tiden till att prata mer med och lyssna mer på människor på ålderdomshem, på sjukhus, i psykiatrin, på socialbyråerna…