• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga kommenterar Bildts och Billströms uttalanden enligt Wikileaks

En migga skriver följande, och är därmed inne på precis samma linje och som jag (och som jag skrivit om, t.ex. härhttps://meritwager.wordpress.com/2011/01/22/luf-dags-att-billstrom-avgar/):

Det som är anmärkningsvärt och förfärligt (apropå Bildt- och Billström-affären) är att ett land (Irak, i det här fallet) måste övertalas och mutas för att ta emot sina egna medborgare som saknar skydds- eller andra skäl att få uppehållstillstånd i Sverige!

Det som också är anmärkningsvärt och förfärligt är att man inte öppet kan ifrågasätta någonting när det gäller svensk invandringspolitik. Bildt och Billström borde ha sagt detta (om de nu har sagt det som påstås) helt öppet. Den svenska allmänheten känner kanske inte till att Sverige har reglerad invandring?

När det gäller personer som har skyddsbehov, så får de asyl eller uppehållstillstånd helt oavsett vilken utbildningsnivå, arbetsförmåga etc, de har. Men Sverige kan inte behålla stora grupper av f.d asylsökande som fått sin sak prövad i alla instanser och  som inte har något skyddsbehov. Om dessa människor vill flytta till Sverige så får de ansöka om tillstånd som arbetstagare, som gäststudenter eller på anknytning till anhöriga med uppehållstillstånd i Sverige. Det ska som regel ske från hemlandet. När det gäller kvotuttagning så finns det sällan sökande som har skyddsbehov bland kandidaterna, men kvoten måste ändå fyllas (???). Då tar man även hänsyn till de humanitära behoven, men då även om den sökande förväntas kunna studera, arbeta och anpassa sig till det svenska samhället.

Det är sorgligt att en minister eller politiker inte öppet, rakt och tydligt idag kan säga att Sverige inte har ansvar för att försörja personer som har lagakraftvunna utvisningsbeslut, och att landet inte är på något sätt är betjänt av att ta hand om personer eller familjer som är utan skyddsbehov och inte heller har någon som helst avsikt att lära sig svenska eller klara av sin försörjning och som är trogna anhängare enbart av sin egen kultur, även hederskulturen. Självklart blir det problem. Dessa personer har inte heller lämnat sina hemländer av något annat skäl än att få ett bättre liv rent ekonomiskt.

Massor av flygplan går mer eller mindre fulla fram och tillbaka till Erbil i norra Irak (Kurdistan). Och jag vet att unga personer tvingas gifta sig med sina kusiner vilket B och B  (Migrationsverkets enhet som miggorna själva kallar Blunda och Bevilja) inte kan göra någonting åt om inte den unge själv ber om hjälp. Och hur troligt är det? Samtalen mellan B och B och ”referenten”, om de ens sker, är korta och det är inte så att en ungdom som utsätts för hedersrelaterar förtryck skulle öppna sitt hjärta för personalen hos B och B.

Jag antar att vi alla är överens om att vi inte vill se hedersmord eller hedersrelaterad brottslighet i Sverige. Det är allmänt känt att sådant har skett och sker och kommer att ske i den irakiska gruppen av invandrare. Och det borde också vara allmänt känt att det inte alltid har skett inom den muslimska gruppen av irakiska invandrare. Den som det mest av allt vurmas över just nu.

Jag är förvånad över att inte SD, som verkar rikta sin vrede främst mot muslimer, har förstått att hederskulturen även finns hos kristna i Mellanöstern. De har ju vuxit upp och levt i samma miljö och atmosfär som muslimerna. Liksom könsstympningen av flickebarn är ett måste exempelvis i Eritrea där 50 procent av befolkningen är kristna men 98 procent av flickor könsstympas. Så det är ganska naivt tro att ”kristna” från de stora asylländerna skulle vara så annorlunda än muslimerna. Okunnigheten är monumental i det svenska samhället generellt, men skrämmande nog också bland politiker som ändå högljutt kastar sig in i debatten!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: