• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kurshid har nu utvisats från Finland till Iran

Apropå bloggningen Sari från Oravais skriver om Kurshid så har följande uppdatering om fallet inkommit den 27 januari:

I går skickades Kurshid tillbaka till Iran. Fyra poliser behövdes. Hon hade bara strumpor och T-shirt på sig, och byxor. De satte på henne handbojor , och det gjorde ont i  hennes arm. Kurshid grät.

Kurshid var chockerad över hur den finska polisen behandlade henne. Hennes fötter var genomblöta, hon fick trampa i snön och måste ta av sina sockor i planet. De mellanlandade i Moskva och Kurshid berättar att det var mörkt och hon skrek och grät. Den kvinnliga polisen höll då för hennes mun och sa till henne: ”Var tyst! Ingen kommer ändå att hjälpa dig här och de förstår ändå inte vad du skriker”.

Framme i Iran var hon livrädd att gå till en taxi. Hon hade sagt förlåt för att hon inte hade lång kjol. Den kvinnliga polisen hade tre slöjor med sig åt  henne. Hon hade ju vägrat att ha något på huvudet.

Nu är Kurshid hos sin dotter. Hon gråter. Hon är rädd för att hennes pass är i Teheran och de tror inte att hon har varit i Finland som turist.

Jag kommer att följa henne och hennes liv i Iran och kommer att skriva om det.

Ingen kan bli annat än berörd över Kurshids öde. Och självklart hade hon haft ett mycket bättre, friare och mer värdigt liv som frånskild kvinna i Finland än i Iran. Man kan förstå att hennes vänner i Finland som kommit henne nära, nu sörjer och är förtvivlade, liksom hon själv, det är fullt förståeligt.

Man kan verkligen – med hjärtat – absolut förstå önskemålet från många håll att Kurshid borde ha fått stanna i Finland. Men mot dessa önskemål ställs utlänningslagen, enligt vilken flera instanser inte funnit att hon skulle ha sådana skäl att de skulle ha gett henne rätt till uppehållstillstånd. Någon måste bestämma. Någon måste fatta beslut. Och i Finland, liksom i Sverige och de flesta länder, är det myndigheter och domstolar som fattar beslut och dömer. Och när sista ordet i sista instans är sagt, då är det vad som gäller. Och så måste det ju vara i länder som inte har helt oreglerad invandring. Hur svårt och tungt det än känns när man berörs av enskilda människor som kommit en nära.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: