• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2011
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Med sådana vänner behöver SD inga fiender

Med sådana vänner behöver SD inga fiender! Faktiskt. Deras anhängare är inte precis något stöd för dem. För jag gissar att många av dem som skriver till mig är just anhängare till SD. Och de klarar inte av att läsa texten Jag vill inte bidra med en enda skattekrona till hans riksdagslön utan att, av någon anledning, gå i taket.

Efter inlägget har jag fått flera förnärmade och arga mejl. En mejlskrivare skickar en uträkning som ska visa att jag minsann inte är med och betalar SD-riksdagsledamöters löner, det gör  det 5,7 % som har röstat på dem.

En annan mejlskrivare framhåller att ”man skall sopa framför den egna dörren innan man börjar sopa framför andras dörrar” – jag vet inte vilken ”man” som menas. Kanske de riksdagsledamöter som enligt mejlskrivaren påstås vara kokainberoende, alkoholister, misshandlare, rattfyllerister, sexköpare, ekonomiska brottslingar etc.

På något sätt verkar mejlskrivaren tycka att jag, varje gång riksdagsledamöter gör sig skyldiga till brott eller svinaktigt beteende, här på bloggen borde påpeka att jag inte vill bidra till deras löner. Någon sådan skyldighet har jag givetvis inte, men jag kan ta ett helhetsgrepp och säga att ”jag vill inte bidra till kokainberoendes, alkoholisters, misshandlares, rattfylleristers, sexköpares eller ekonomiska brottslingars löner heller, självklart oavsett parti”. Dessa brott är vad mejlskrivaren räknade upp att riksdagsledamöter begått, plus några till.

Och ytterligare en mejlskrivare är inne på samma linje och talar om ”krogfulla sossar, sexköpande och fifflande moderater, alkoholiserade vänsterpartister” etc.  Han undrar också : ”Vart (han menar ”var”) var du då med dina fördömanden om skattepengar?” Som om inte jag – liksom så gott som alla andra – skulle ta avstånd från sådant beteende, särskilt bland riksdagsledamöter som ”förtroendevalts” och ska kunna bete sig lagligt och korrekt. Det gör jag givetvis – tar avstånd – och vill inte att mina skattepengar ska gå till sådana personers riksdagslöner.

Och så kom också det där utropet och den där önskningen, som jag så ofta fick i brev via posten för några år sedan: ”Flytta hem till Finland!” Einar tycker väl att alla utlänningar ska ut ur Sverige och till utlänningarna hör onekligen jag, så jag förstår hans önskan.

Upplysning: Detta är det enda jag kommer att skriva om upprörda skriverier från SD-anhängare, så det är ingen idé att skriva fler liknande mejlkommentarer till mig.

%d bloggare gillar detta: