• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    januari 2011
    M T O T F L S
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Hur länge får urusla chefer på onödiga statliga verk sitta kvar?

Hon har tidigare utsetts till Sveriges sämsta chef. Jag har skrivit otaliga artiklar och blogginlägg om hennes märkliga resonemang och obegripliga fokus. Och nu år hennes underlydande ut med svidande kritik och obehagliga inblickar i hur de har det på jobbet.

Vem handlar det om? Vilken arbetsplats? Svar: ”Katri Linna. DO. Ur en artikel den 14 januari i ST Press:

Personalens kritik mot Diskrimineringsombudsmannens chef Katri Linna är obarmhärtig. ST Press har talat med medarbetare och tidigare anställda. De vittnar om en myndighet i djup kris.Och vidare:

När ST Press intervjuat ett femtontal av myndighetens cirka 90 anställda, på villkor att de får förbli anonyma, koncentreras kritiken med obönhörlig udd mot myndighetschefen Katri Linna som chef:

Det är egentligen Linna som inte fungerar, säger en medarbetare. Jag tror inte att någon förstår vad hon vill. Hon får utbrott eller ger syrliga kommentarer till folk vid sittande bord. Det skapar en väldig rädsla. Många väljer då att hellre inte göra något än att göra fel. Vi har en väldigt, väldigt dålig psykosocial arbetsmiljö och det är helt och hållet ett ledningsproblem.

Och så här berättar en annan medarbetare:

Här är fullständigt kaotiskt. Vi leker kontor och regering samtidigt, men det blir inte mycket gjort. Det är vanligt att folk får utskällningar offentligt för att de inte tolkat Katri Linna rätt. Hon ger vaga direktiv som är omöjliga att tolka och då riskerar man att bli utskälld.

Katri Linnas urusla chefsegenskaper och närmast rabiata åsikter om vilka som ska få stora skadestånd för att de inte klarar av att ta minsta motgång utan att känna sig ”kränkta” eller ”diskriminerade” har varit kända länge. Men i stället för att agera har hennes huvudman – regeringen – låtit henne fortsätta sina härjningar på denna totalt onödiga 100 miljoners-myndighet och nu har hon lyckats mala ner sin personal så till den grad att den upplever sig kränkt och diskriminerad. Vad är det här för lekstugeland, egentligen?

Läs hela ST Press-artikeln här. Och här finns en del av mina texter på bloggen:

Diskrimineringsombudsmannen utsedd till Sveriges sämsta chef – 19 augusti 2009
”I Sverige arbetar staten tydligen både mot och för diskriminering.”
– 8 september 2009
Lägg ner DO!
– 10 februari 2010

Och här finns mina texter på Newsmill:
Lägg ner DO och Katri Linnas onödiga arbete – 2 december 2010