• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2011
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Varför är ökningen av antalet ensamkommande, minderåriga asylsökande till Sverige så astronomisk jämfört med till övriga Norden?

Nu är det kaos och nästintill katastrof på området ”ensamkommande minderåriga och påstått minderåriga asylsökande” (som felaktigt i media kallas ”flyktingbarn”). Det rapporterar SR P1 den 24 februari under den märkliga rubriken Ensamkommande flyktingar ska få prövning direkt. Det handlar väl knappast om alla ensamkommande ”flyktingar”, utan om minderåriga och påstått minderåriga… Men på det här området – asyl – kan man slarva med orden och begreppen lite som man vill, det verkar vara ett helt etablerat faktum.

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson:

Läget har blivit akut. Sedan kommunerna tog över ansvaret för ensamkommande barn 2006 så har ju antalet barn ökat med omkring 600 procent. Det innebär att det system vi har är utsatt för stora påfrestningar och det håller faktiskt inte just nu.

”Migrationsminister Tobias Billström är väl medveten om problemet och han har nyligen tillsatt en utredning som ska se över möjligheterna att tvinga fler kommuner att ta emot de här barnen”, rapporterar SR P1. Men migrationsministern borde kanske hellre – eller åtminstone också – titta på varför det är så fullständigt annorlunda i Sverige jämfört med i de övriga nordiska länderna, som man kan läsa en del om i inlägget Norge: 66 % färre ensamkommande minderåriga asylsökande .

%d bloggare gillar detta: