• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2011
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sanna Rayman skriver bland annat: ‘Minimera förutsättningarna för det papperslösa samhället att växa.’

Här finns ett intressant, ingående, sansat, välunderbyggt och klokt blogginlägg – Huvudlöst om papperslöst – skrivet av Sanna Rayman, ledarskribent på Svenska Dagbladet. Det är långt, men borde läsas av så många som möjligt i sin helhet. Här citerar jag bara några meningar ur det sista stycket i texten:

Kort sagt. Jag tycker inte att man lättvindigt ska gröpa ur viktiga och grundläggande begrepp. Särskilt inte om de kan antas göra ganska liten nytta samtidigt som de skapar flera av de helt nya problem jag har nämnt. Det finns andra vägar och sätt att göra nytta. Snabba upp asylprocesserna och gör det uppenbart för professionella människosmugglare att rådet ”släng ditt pass” inte är ett gott, utan ett dåligt råd. Se till att avvisningsbeslut faktiskt verkställs snabbt och minimera förutsättningarna för det papperslösa samhället att växa.

Jag nöjer mig med en kommentar, och det gäller Sanna Raymans 10) De har jobb och betalar moms. Alltså: De som vistas illegalt i Sverige har kanske jobb, men dessa jobb är svarta, d.v.s. svartjobbarna betalar ingen skatt, arbetsgivarna betalar inga arbetsgivaravgifter, inga svenska arbetsregler gäler (vad säger facken?). Svartjobb är ju också olagligt!

Det är således dessa dubbelt olagliga personer som av svenska staten – via dess skattebetalare – ska ges subventionerad hälso- och sjukvård (så är det sagt: ”hälso- och sjukvård”, dvs förutom sjukvård även förebyggande vård, hälsovård) samt fri skolgång för deras barn. De belönas för att de stannar kvar i strid mot lagen och för att de arbetar olagligt och inte betalar skatt. Än en gång uppstår frågan: Vad säger de svenska fackföreningarna om den uppluckring av begrepp och lagar som  Alliansen och MP sysslar med?

%d bloggare gillar detta: