• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2011
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Nu ska vi börja skicka SMS för att påminna asylsökande om att de har ena asylutredning..”

En migga om Migrationsverkets utvidgade service till asylsökande som inte ens bryr sig om att komma till sin egen asylutredning:

Nu har någon på Migrationsverket tänkt ett varv till och kommit på att vi måste börja skicka SMS till sökanden för att påminna dem om att de har en asylutredning nästa dag. Ungefär som folktandvården gör. Men folktandvården är ingen myndighet och du får rätta mig om jag har fel men jag har inte hört att socialtjänsten eller försäkringskassan skickar SMS till sina kunder för att påminna dem om någon förmån de sökt. Jag undrar om förvaltningsdomstolarna, exempelvis migrationsdomstolen skickar SMS till de klagande för att påminna dem om förhandlingen. Skulle inte tro det.

Det borde väl ligga i vars och ens eget intresse att infinna sig vid den utredning som måste göras för att man ska kunna fastställa om han/hon har rätt till uppehållstillstånd i Sverige eller inte!? Folktandvården tar betalt för varje uteblivet besök, även när det gäller barn som annars får gratis tandvård, så där kan jag förstå att de tagit på sig denna extra service att skicka SMS-påminnelser. Vi debiterar inte de asylsökande för uteblivna besök och de som uteblir kommer att utebli oavsett hur mycket vi skulle bomba dem med SMS. Och varför de uteblir från sina egna asylutredningar får var och en själv klura ut.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: