• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  mars 2011
  m ti o to f l s
  « Feb   Apr »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS samtid&framtid

  • Finland. Språk- och andra krav för erhållande av finskt medborgarskap. torsdag, 26 mars, 2015
   Finland. Så nära men ändå så långt borta. På ytan så likt Sverige, i verkligheten så annorlunda. Inte minst när det gäller asylområdet. Här följer en del om vilka krav som måste uppfyllas av den som vill bli medborgare i republiken Finland. Fråga och svar gällande språkkraven för erhållande av finskt medborgarskap Utbildningsstyrelsen hanterar språkexamina f […]

Sakine Madon i Expressen om ”kvinnoföretagande”

Sakine Madon, en av mina absoluta favorittänkare (för tänka måste man göra innan man skriver kolumner och krönikor!), belyser den 19 mars en del vansinnigheter som man knappt tror kan vara sanna år 2011 i Sverige. Rubriken på hennes kolumn i Expressen är Puttinuttflum om kvinnoföretagande, och hon skriver om ”flummiga projekt där kvinnor uppmanas att tona ner logik och vara en ”gåva för världen”. Bland annat:

Kvinnorna som driver projektet skriver självsäkert att ”vi vet att det går att driva företag på feminina principer” och förklarar att deras program vänder sig till kvinnliga entreprenörer på landsbygden. Vad då feminina principer? undrar man genast. Och förklaring kommer: principerna sägs bland annat vara ”en levande planet – balans i allt givande och tagande”, ”ekologiskt hållbart” och – håll i er – ”intuitionen först – logiken backar upp”.

En kommentator summerar i några få meningar vad alla enmans- och även småföretagare tänker och önskar:

Det stora problemet vi har är att företagandet totalt sett är för lågt i Sverige, oavsett kön. För min del har jag nu tröttnat på samhällets motarbetande av företagare och håller på att avveckla. Så kanske jag kan få betald semester och sjuklön, jag med.

Av löftena före valet 2006 om att faktiskt och på riktigt underlätta för främst enmansföretagare blev intet.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 224 andra följare