• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2011
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Zahra Abdulla kandiderar för De gröna till Finlands riksdag

Läs först Inför riksdagsvalet i Finland – Zahra Abdulla, som jag skrev inför valet 2007.

Zahra Abdulla kandiderar till riksdagen i Finland – igen. Det har hon gjort vid några tidigare val också, men ännu inte lyckats bli invald. Men den dag hon blir det så blir hon det på egna meriter och inte för att någon annan placerat henne på en lista!

Zahra Abdulla står, dagen före valet, invid statyn Tre smeder utanför Stockmanns varuhus, och delar ut sina flygblad och lakritsstänger. Hon berättar:

En kvinna har vid samma tidpunkt tre dagar i rad kommit fram till mig. Hon ställer sig riktigt nära mig och viskar upprepade gånger ”bort från Finland, ni behövs inte här”. Fjärde dagen gick jag fram till henne och viskade ”bort, du behöver inte komma hit”. Då hade jag tigit i tre dagar.

Hon rusar inte till DO och skriker ”kränkt” och begär skadestånd av skattepengar, hon säger ifrån själv. Och hon är ingens ”invandraralibi”, hon har själv valt att satsa sin tid, sina pengar, sig själv i sin personvalskampanj utan att ha blivit i nåder antagen som kandidat på någon lista som bestämts av andra.

Det finns – på så många plan – enorma kulturella och andra skillnader mellan Sverige och Finland. I Finland har man frihet att kandidera till riksdagen om man själv vill. Och man har rätt att yttra sig och till och med ha obekväma och icke politiskt korrekta åsikter, vilket man inte alls på samma sätt har i Sverige.

De finska samhället verkar innehålla betydligt mer av demokrati och man följer betydligt bättre grundlagen (som är i princip likadan som i Sverige) som stadgar att alla har rätt att både ha och uttala sina åsikter fritt och öppet.

Zahra Abdulla är en god representant för alla de invandrare som kommit till Finland och förstått att man själv måste bjuda till och försöka ta sig fram och inte se sig som offer (vilket alltför många gör i Sverige p.g.a. den svenska omhändertagandementaliteten) och kräva att samhället ska ställa upp med bidrag och evighetslånga konstgjorda sysselsättningar.

Zahra Abdulla verkar vara ett gott föredöme för många andra utomeuropeiska asyl- och andra invandrare som ska anpassa sig till och bli en del av det finländska samhället. Av den anledningen . jag röstar inte själv på De gröna och har inte mycket gemensamt med dem – önskar jag henne lycka till i riksdagsvalet idag, den 17 april 2011!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: