• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2011
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Och hon ska bli chef för lean?”

En luttrad, men ändå lätt upprörd, migga skriver:

”Som ett led i införandet av lean ska verket inrätta en central funktion för utveckling och stöd i lean. Det kommer att höra till det nya område som Christina Werner leder.”

Detta kan läsas på vårt intranät.

Men tänk om alla dessa personalresurser kunde läggas på verkets rättsliga styrning och kvalitet istället. Fast nu är det bara dråpligt, när man tänker på vem som ska leda den här personalslukande kolossen: den före detta chefen för Verksamhetsområde BBM, gemenligen kallat ”Blunda och Bevilja”, en person som var omöjlig att ha kvar som chef och som därför blev petad snett nedåt.

Få se nu vad hon hittat på i sin roll som verksamhetschef.

Under hennes tid skapades ett totalkaos i verksamhetsområdet BBM, och alla krav på verket att beivra missbruk inom arbetskraftsinvandringen eller skapa rutiner för att motverka tvångsäktenskap, är rättmätiga krav som kommit efter hennes år av nonchalans. När EU-Kommissionen i höstas fann anledning att besöka Migrationsverket var det på grund av hennes verksamhetsområde.

Vad är det mer som den här personen som utses till chef för den nya centrala funktionen för utveckling och stöd i lean hittat på? Jo, hon talade om för sina tillståndsenheter att hon struntade i DNA-regler och krav på styrkta familjeband och identiteter, och detta gjorde hon samtidigt som migrationsministern menade motsatsen. Hon gav också klartecken för att ge tillstånd till så kallade hushållsbarn – vilket i straffrättsliga termer kan kallas för medverkan till grov egenmäktighet med barn.

Och hon ska bli chef för lean?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: