• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2011
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Söder villigt att lägga bud på Vintertullen” – det låter bra!

Här finns mina tio tidigare texter om Vintertullens äldreboende i Hammarbyhamnen på Söder. Läs gärna dem först!

I nummer 16, 23-29 april 2011, av lokaltidningen Södermalmsnytt, kan man läsa goda nyheter under rubriken: Söder villigt att lägga bud på Vintertullen. Christoffer Järkeborn (M), ordförande för Södermalms stadsdelsnämnd:

Jag är mycket självkritisk till den förra upphandlingen. Det är fruktansvärt när man upphandlar med priset som en faktor. Det får aldrig upprepas. Nu blir det en så kallad kvalitetsupphandling och vi lägger ett eget anbud. Är vi bäst på att driva Vintertullen så ska vi göra det.

Erik Malm (MP):

Vi vill vara en konstruktiv opposition och i den här frågan är vi överens. Det är viktigt att ta ansvar för Vintertullen efter alla problem.

Majoriteten har i den här frågan hämtat inspiration från Miljöpartiet som finns med i uppgörelsen. All heder åt de kloka politikerna i stadsdelsnämnden som på nästan finskt vis (koalition i stället för opposition i viktig fråga!) har gjort upp om att lägga ett egenregianbud på Vintertullen. Det är så man ska agera politiskt: för medborgarnas bästa, inte för egen politisk vinning, som om det viktigaste var att skaffa sig egen makt, kosta vad det vill.

Läs också de skrämmande och upprörande kommentarerna men också glada kommentarer över att Attendo Care ska bort, på Södermalmsnytts debattsida på nätet. Eftersom Attendo Care av någon anledning ändå ska driva Vintertullens äldreboende vidare till mars 2012, så måste – måste! – kontrollerna och dialogen med de äldre och deras anhöriga vara frekventa. Kommer det fram att Attendo Care inte sköter sig så måste det finnas lagliga medel att stoppa dem även om kontraktet inte gått ut, det är väl förbjudet enligt lag att vanvårda och missköta människor, så det får inte förekomma en enda gång till. Och händer det så måste kontraktet anses vara brutet.

Nu är det bara att hoppas att allt ordnar sig till det bästa för de gamla, som har farit illa under Attendo Cares regim, så att de får ett gott och värdigt liv i stället för att trakasseras och vanvårdas under den sista tiden i sina liv.

%d bloggare gillar detta: