• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2011
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Danmarks integrationsminister: ”EU-medborgare kan fortsättningsvis utvisas om de begår brott.”

Danmarks integrationsminister Søren Pind:

Även om Integrationsministeriet har omprövat en räcka administrativa utvisningar av EU-medborgare, kommer vi att fortsätta hålla ett vakande öga på utlänningar från EU-länder som reser in i Danmark utan direkt anledning. Och om de begår kriminella handlingar i landet, kommer vi även framgent att kunna utvisa dem.

En utredning ska nu göras av hur utlänningsmyndigheterna och polisen bäst kan hantera sådana här fall.

Sommaren 2010 utvisade Udlændingeservice administrativt ett antal EU-medborgare. Utvisningarna fick kritik och Integrationsministeriet har nu tagit upp ärendena på nytt, eftersom man gjort en värdering om att utvisningarna inte var tillräckligt väl grundade. Integrationsminister Søren Pind igen:

Högsta rätten har i några ärenden ansett, att hemfridskränkning inte är tillräckligt för att utvisa någon. Detta har utlänningsmyndigheterna naturligtvis tagit till sig och bland annat därför har man beslutat ta upp ärendena igen.

Ministern fastslår dock samtidigt, att utlänningsmyndigheterna och polisen också framöver kommer att hålla ett öga på EU-medborgare som reser in i Danmark utan synbar anledning:

Vi måste nog ställa in oss på en starkare polisinsats i dessa fall med EU-medborgare som flyttar runt av – så att säga – andra skäl än de som är kärnan i EU:s fria rörlighet – nämligen arbete. Vi ska alltså följa dem och deras framfart noga.

Källa:  Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration

%d bloggare gillar detta: