• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sex år med bloggen

Den 6 maj 2005 började jag blogga. Under de sex år som gått sedan dess, har jag publicerat 6201 inlägg, vilket – om jag räknar rätt – innebär i genomsnitt 2,83, d.v.s. nästan tre inlägg per dag. Nästan tre inlägg per dag, dag ut och dag in i sex år…

Här finns t.ex. historien om Vickys Livs, skildrad i 116 inlägg och dessutom en halvtimmes dokumentärfilm (se vänsterspalten där den finns i tre delar). Här finns också den delvis plågsamma och utdragna berättelsen om Vietnamesen i 107 delar, en samtidsskildring av ett asylöde.

Om ämnet Asyl&Migration finns 1902 inlägg, många handlar om asylsökandes egna berättelser, många handlar om en annan sida av det här samhällsområdet, en sida som ”gammelmedia” i princip aldrig – eller mycket sällan – belyser: berättelser inifrån Migrationsverket, av personal på HVB-hem dit ensamkommande minderåriga asylsökande kommer, socialsekreterare som kommer i kontakt med asylsökande samt UD-personal på svenska ambassader i världen. Vi har ju haft en tradition av att media ska belysa företeelser objektivt eller åtminstone från olika sidor, men när det gäller just frågor kring asyl och migration så är det till stor del bara en sida som beskrivs. Här på bloggen kan man då läsa vad seriösa, hårt arbetande miggor skriver om hur verkligheten ser ut från deras perspektiv. Den som läser deras initierade berättelser från sin vardag får kanske en lite mer nyanserad bild än den får om den enbart håller sig till traditionella medier. Det är viktigt, för – som jag brukar upprepa gång på gång här på bloggen – ”Det är inte svart eller vitt, det är svart och vitt. Samtidigt.”

En hel del har jag också förmedlat om Finland, finlandssvenskt, finskt – 1226 inlägg; antalet Mumincitat är 22 (hittills) i en egen kategori.

Antalet inlägg under rubriken Be my guest är 98, det har varit – och är – roligt att publicera texter av intressanta människor som har något att berätta!

Jag fortsätter att blogga så länge jag tycker att jag har något att förmedla och så länge ni, som läser, fortsätter att besöka bloggen och läsa mina och andras texter som publiceras här!

%d bloggare gillar detta: