• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Skalman förklarar asylprocessen

Migrationsverket ger ut en Bamsetidning för asylsökande barn – ”Bamse, Mim och Meles”. Hur tänkte de nu då, på Migrationsverket? Och de, som lånade ut Bamse till sådant här? Kanske så här:

Det kommer ju hit asylsökande från alla möjliga länder och kulturer och många har barn med sig. Barnen har visserligen aldrig sett vare sig Bamse eller Skalman och ibland kanske inga serietidningar alls, men vi har ju vår fina Bamse här i Sverige och det är väl  klart att även barn till asylsökande genast kommer att tycka att det är toppen med den här björnen och hans kompisar som berättar om hur man söker asyl, vad som händer i den processen och hur man sedan återvänder hem när man inte fått lov att stanna. Ja! Jippiii! Vi låter Bamse-människorna göra en serietidning till barnen i de här familjerna, det blir säkert jätteuppskattat!

Så här enkelt, klart och tydligt (!!!??!) förklarar Skalman asylprocessen – läs här! Och här är några andra åsikter om Migrationsverkets senaste påhitt:

Världens dummaste björn – Helsingborgs Dagblad 17 maj
Bamse har hamnat i blåsväder
– Sydsvenskan 18 maj
Bamse skapar kritikstorm efter tidning om asylsökande – Metro 18 maj
”Bamse har blivit sverigedemokrat” – SVT Rapport 18 maj
Bamseklubben from hell – Expressen 18 maj
Björn på irrvägar – GP 18 maj

%d bloggare gillar detta: