• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Migrationsverkets ledning gillar inte TUT.”

En migga med mer än tio års erfarenhet från Migrationsverket, berättar:

Jag kan,  som beslutsfattare, inte ge TUT (tillfälligt uppehållstillstånd) till asylsökande ens där det vore rätt. Enligt lagen kan jag förstås göra det. Men Migrationsverkets ledning gillar inte TUT, de menar att integrationen inte fungerar då. En person som bara har fått TUT ger inte järnet, liksom, är deras motivering. Han eller hon svävar i ovisshet och kan inte heller få hit sin familj. Som om en person som får PUT och får hit sin familj skulle jobba!

Den som vill jobba, den jobbar också med TUT. Den som får PUT jobbar inte alltid. Ens om familjen kommit hit. Ibland kan det vara så att personen inte fått något jobb, det är svårt om man inte kan svenska, och om man också är analfabet och vuxen kan det vara svårt att lära sig svenska, att få ett jobb, etc.

Men man har ändå kommit till Sverige. Varför har man kommit hit, vad tänker man göra här? Om man inte vill/kan lära sig språket,  jobba, betala skatt etc. Är det inte mödan värt? Nej, istället gör man ingenting, tar hit sina hustrur (ofta fler än en) och barn ( plus ”hushållsbarn”) och när alla är här så kan man leva på barnbidrag, bostadsbidrag, socialbidrag etc.

Ofta – och i synnerhet om man har ett litet svartjobb vid sidan av bidragen – så kan börja bygga en villa i hemlandet där man sedan kan bo sex månader om året. Dit kan man åka när man vill, könsstympa en dotter eller tvinga en annan dotter att gifta sig med en kusin. Kusinen måste ju sedan också få komma hit och egendomarna i hemlandet  och rikedomarna i Sverige  (typ alla bidrag som man kan tillskansa sig här) måste tillfalla släkten och ingen annan. Därför måste dottern gifta sig med sin kusin.

Allt detta har vi sett otaliga exempel på.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: