• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svenskarna verkar tappa allt fler kompasser

Folkhemmet är nedmonterat och svenskarna har betydligt mindre tilltro till sina s.k. trygghetssystem än deras nordiska grannar.

Den teoretiskt fina, men i praktiken ogenomförbara, idén om ”etableringslotsar” har havererat. Det fattade vem som helst (utom de s.k. ansvariga…) redan när förslaget kom. Läs och lyssna Satsning på jobb för flyktingar slutar på socialen hos SR P1.

Och i stället för att göra som andra länder och minska mottagningen av asylsökande och i stället hjälpa människor på plats, så ökar kostnaderna så kopiöst p.g.a. att Sverige tar emot så enormt många som söker sig hit, jämfört med alla andra länder, att man nu börjat använda biståndspengar här, i det egna landet! Läs och lyssna på Biståndspengar förs över till verksamhet i Sverige i SR P1.

Och nu är den totalt idiotiska frågan om skolavslutningar i kyrkan återigen på tapeten och svenskarna verkar helt ha tappat kompassen även här! Så här säger Finlands finansminister Jyrki Katainen – och det finns knappast någon i Finland som inte håller med honom:

Tolerans betyder inte att man lägger ner sina egna traditioner av artighet gentemot andra traditioner. Ingen i den här världen gör på det sättet.

Läs hela texten Raka, tydliga och sunda ministeråsikter – i Finland!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: