• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2011
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”De krävde att vi skulle gifta oss med deras släkt.”

Nu dyker det här sedan länge väl kända och ganska utbredda fenomenet (som få offentligt vill låtsas som det existerar) upp i en bilaga  ”gammelmedietidning” (Expressen Extra 9-11 juni 2011). Men bara som skvaller för att det handlar om en dokusåpatjej och hennes väninna, inte som det problem det faktiskt är. För detta är bara toppen på ett isberg och absolut inget som endast hänt just dessa två naivt blåögda svenska tjejer utan det har hänt många, många andra också. Jag har fått många samtal från förtvivlade kvinnor som gått på lögner och uppvaktning och sedan hotats och skrämts och haft ett helvete. Det har också hänt – och händer hela tiden – att tjejer/kvinnor från asylländer som befinner sig här i Sverige  tvingas eller luras att gifta sig med landsmän som ofta betalar stora pengar för att på det sättet ta sig in i Sverige.

Detta skrivs det ytterst sällan – nästan aldrig – om i ”gammelmedia”, trots att det är ett mycket obehagligt fenomen som absolut borde ägnas viss uppmärksamhet – inte minst för att varna okunniga och lättlurade unga flickor som inte har en aning om vad de ger sig in på. De bör t.ex. få veta, att det under inga omständigheter är självklart att turkiska (eller andra utomeuropeiska) män genom skenäktenskap med svenska kvinnor har rätt att invandra till Sverige. Tvärtom. Skenäktenskap ger inte uppehållstillstånd här. Man kan ju också lika gärna begära att ”makarna” förenas och lever i Turkiet, om Turkiet tar emot kvinnor som skengift sig med turkiska män. Det finns ingen regel som säger att människor från olika länder som ingår äktenskap och den ena parten är svensk, har en oavvislig rätt att bosätta sig tillsammans i Sverige, även om alltför många tror att det är så. Särskilt inte när det är frågan om rent bedrägliga förhållanden…

Gammelmedia borde rapportera och informera mer om detta och varna unga kvinnor (och äldre också, de är ofta precis lika okunniga och blåögda som de yngre) för vad som händer när de fått betalt för att ingå skenäktenskap med en utländsk man (från vilket utomeuropeiskt land som helst) men sedan inte ”levererar”, d.v.s. inte hämtar hit mannen som betalat för det. För det är då inte bara mannen själv, utan också med stor sannolikhet hans släkt, varav en hel del redan finns här, som kvinnan har att tampas med. Jackie Ferm, som säger sig inte vara rädd, uttrycker ndå i Extra Expressen att:

Om jag inte fullföljer detta så vet jag inte vad som händer.

Hon berättar:

De här killarna vill ha in sin släkt i Sverige. Väl på plats (i Turkiet, min anm) krävde de att vi skulle gifta oss med varsin kille.

Jackie Ferm förnekar, enligt Expressen Extra, att pengar varit inblandade och säger att när hon och väninnan sa ”nej” så fick de veta att de inte hade något val:

De satte oss i bilar och skjutsade ut oss på landsbygden till sina familjer. Vi var livrädda, ingen kunde ett ord engelska.

Sedan berättas att tjejerna där tvingades skriva på äktenskapsbevis som gör dem till gifta kvinnor i Turkiet.

Det finns en del underligheter i historien som indikerar att Jackie Ferm inte berättat hela sanningen. Oavsett just den här historien så är det här med sken- och tvångsäktenskap något som jag – och miggorna som skriver här på bloggen -har tagit upp många gånger. Jag har undrat över varför svenska medier, varav många också läser bloggen, inte har tagit upp det här obehagliga sättet att ”invandra” till Sverige. Men det ingår väl i den delen av invandringsområdet som inte är politiskt korrekt att belysa, något annat skäl kan jag inte se.

Extra Expressen-bilagan finns att köpa 9-11 juni.

Jag rekommenderar läsning av texter där ordet ”skenäktenskap” finns med, här på bloggen.

%d bloggare gillar detta: