• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2011
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Är det Migrationsverket eller riksdag och regering som bestämmer reglerna för ”fristadsförfattare”?

Migrationsverket meddelar:

Migrationsverket utvecklar arbetet med att bevilja uppehållstillstånd för fristadsförfattare. Det innebär att det nu finns större möjligheter att stanna kvar i Sverige efter att tiden för inbjudan har gått ut. Några garantier för att få uppehållstillstånd i Sverige är inte möjliga att ge med nuvarande lagstiftning.

Vad menar Migrationsverket? Verket säger att det ”utvecklar arbetet med att bevilja uppehållstillstånd” för en liten, särbehandlad grupp. Vad betyder det, på vilket sätt ”utvecklar” de arbetet med att bevilja uppehållstillstånd” när de ju har utlänningslagen att följa och där inte finns några speciella villkor för den här (eller någon annan) grupp? Vilket verket ju också säger, tvärtemot vad de säger i de två första meningarna: ”Några garantier för att få uppehållstillstånd i Sverige är inte möjliga att ge med nuvarande lagstiftning.”

vad är det Migrationsverket menar egentligen? Informationen under rubriken Migrationsverket underlättar för fristadsförfattare ter sig rörig och oklar. Kan det verkligen vara Migrationsverkets sak att ”underlätta för fristadsförfattare”, är det inte regeringen och riksdagen som via eventuell ny lagstiftning eller ändring i utlänningslagen avgör det?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: