• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2011
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Snabbt svar från Ungdomsstyrelsen

Snabbt svar på frågorna i inlägget Läste Ungdomsstyrelsen vad som stod på organisationernas sajter innan den betalade ut generösa bidrag till dem? från Ungdomsstyrelsen exakt återgivet:

Tack för ditt mejl till Ungdomsstyrelsen. Här kommer ett snabbt och kortfattat svar på dina frågor.

1.       Sveriges imam förbund fick det aktuella projektbidraget 2009 och redovisning av projektet kommer att lämnas inom kort, den 30 juli. Då fanns inte hemsidan. Det är också oklart om den hemsida som Gudmundsson refererar till har finansierats av medel ur projektet. Av de beviljade projektmedlen på 416.000 var endast 15.000 avsatta för att utveckla en hemsida, vilken hemsida det är är ännu oklart då redovisningen av det genomförda projektet lämnas in först om ett par veckor.

2.       Det är oklart vilka som står bakom hemsidan muslim.se, som Gudmundsson refererar till. Men det är tydligt att han kopplar samman det som står på hemsidan med Sveriges Imam Förbund. Organisationen har av Ungdomsstyrelsen beviljats medel för att i huvudsak ordna en rad konferenser för att ”öka kunskapen hos både muslimer och icke muslimer om Islam som religion och om muslimer som utövare” som de uttrycker i sin ansökan. Ungdomsstyrelsen har inte mandat att granska det som står på en hemsida. Det hör till yttrandefrihet och var gränsen mellan yttrandefrihet och tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp går avgörs av JK. Här kan du läsa mer.

3.       Se svaret här ovan. För att säkerställa en rättssäker bidragsfördelning gör Ungdomsstyrelsen kontroller av en ansökan i olika steg.
Vid handläggning av projektansökningar granskas hur väl ansökan motsvarar kraven för statsbidrag inom ramen för förordning (2008:62) om statsbidrag till verksamheter mot rasism och andra former av intolerans. Föreningens officiella handlingar kontrolleras också. Om Ungdomsstyrelsens får kännedom om uppgifter som signalerar att det har förekommit oegentligheter, att bidrag kan ha lämnats på felaktiga grunder, inte följer projektplanen eller att verksamheten inte uppfyller syftet med bidraget, kan myndigheten göra en ny granskning. Den slutgiltiga granskningen görs vid slutredovisningen efter att projektet avslutats.

Ungdomsstyrelsen följer upp hur alla beviljade bidrag har använts och att gällande regler har följts. Den sista juli ska Sveriges Imam Förbund redovisa hur de använt bidraget de fått.

Jag hoppas med detta ha besvarat dina frågor.
Vänligen
Sonya Aho

Kommentar: Läs och begrunda själva!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: