• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2011
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sverige är ett mycket märkligt land. Del 2.

Angeles Bermudez-Svankvist är generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Hon kommenterar i Sveriges  Radio Arbetsförmedlingens rapport Nyanländas etablering – reformens första sju månader, av vilken det bland annat framgår att av 4.134 vad som kallas ”nyanlända”, endast tio (10!) personer fått jobb via AF:s åtgärder:

För mig är det bra att tio har fått jobb, det hade varit värre om ingen hade fått det. Det viktiga är att nio av tio har en planering och har fått en inriktad insats och är på väg så jag känner mig trygg.

Att hon inte skäms för att säga så! Ofattbart vad personer i högre maktsfärer, som av politiker tilldelats fina titlar och höga löner, lånar sig till. Ingen vettig människa kan väl tycka att det är något annat än ett enormt, ofattbart stort och totalt haveristiskt misslyckande, bekostat av – ja, vilka annars? – de arbetande människorna som betalar bland världens högsta skatter! Hur mycket kostade detta misslyckande under de sju månader som rapporten omfattar? Jag kan inte hitta någon redogörelse för kostnaderna. (Om någon vet så meddela gärna via e-postformuläret under Info)

Integrationsminister Erik Ullenhag är också nöjd (!!!!??) med Arbetsförmedlingen insatser, trots att endast 0,25 % av de ”åtgärdade” har fått jobb:

Idén med reformen fungerar i den meningen att människor har fått uppehållstillstånd i Sverige och snabbt får möta arbetsförmedlingen och snabbt får ta del av arbetsförberedande insatser. Det är mycket positivt.

Hjälp! Två undringar/frågor:
1) Finns det månne något annat land på hela jorden som har sådana generaldirektörer och ministrar som Sverige?
2) Varför accepterar svenska folket dessa (och en mängd andra) galenskaper?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: