• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2011
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om ”eritreaner” igen: ”I Sverige lägger modern sitt etiopiska pass i byrålådan och ansöker om asyl, som eritrean, med ett antaget namn och utan id-handlingar.”

En migga berättar vidare om ”eritreaner” (läs först här):

Till Sverige kommer alltså ett stort antal personer som uppger sig komma från Eritrea. På enheterna som handlägger  ensamkommande barn är ”eritreaner” en av de största grupperna.

Två  exempel på detta:

1 ) Två  barn från Eritrea kommer, det äldsta är 16-17 år, det yngsta 13 år. Deras historia: Fadern hade rymt från sin militärtjänst. Modern hade fängslats och de själva hade lämnats hemma mol allena. 17-åringen hade dessutom redan inkallats till sin militärtjänst.  Dessa rädda och ensamma barn  fick pengar av sin farfar för att rymma till Sudan. Där fanns redan  en farbror som hade rymt från fängelset i Eritrea där han hade hamnat på grund av något slag av politisk verksamhet.  Han skaffade en smugglare och familjen kom hit.

Sanningen: Barnens mor bor i ett EU-land sedan länge. Fadern, som hade haft vårdnaden om barnen, dog  av naturliga orsaker i Eritrea. Modern ansökte sedan om att få sina barn till sig. Ansökan beviljades och barnen fick uppehållstillstånd på grund av anhöriginvandring. Barnen fick utresetillstånd av de eritreanska myndigheterna. Deras morfar fick också utresetillstånd av eritreanska myndigheter och han fick även visering från ambassaden i EU-landet i fråga, för att han skulle kunna  följa barnen till det nya landet och vara med dem där i två månader. Familjen reste från Eritrea med flyg till Europa.

Kanske träffade barnen sin mor innan de kom till Sverige. Men vad hände sedan? Frågan är:  Varför är dessa barn, som har sin mor, och även själva har uppehållstillstånd i ett annat europeiskt land, nu i Sverige och varför hittar de på historier om en fängslad mor och kallelser till militärtjänst? Och varför låtsas en farfar som inte har några problem i Eritrea vara en exilpolitiker i Sudan?

2.) Historia: En flicka rymmer från nära förestående militärtjänst i Eritrea. Hon är bara 16 år och saknar (givetvis) ID-handlingar när hon kommer till Sverige. Hennes far hade rymt från sin militärtjänst och modern hade fängslats på grund av det. Detta hände för så länge sedan att flickan inte minns vad fadern eller modern hette (!!!!) Hon har inga syskon utan har uppfostrats av en elak granne som försökte våldta henne. Hon fick PUT 2009.

Sanningen: Det har nu framkommit att flickans bror, som bor i Sverige och som också fick PUT för mer än fem år sedan på grundval av ungefär samma berättelse, har bjudit hit sin (och sin systers) mor på besök. Modern, som är etiopisk medborgare , liksom hela familjen, får genast visering. I Sverige lägger modern sitt etiopiska pass i byrålådan och ansöker om asyl, som eritrean,  med ett antaget namn och utan id-handlingar, tillsammans med ovan nämnda dotter som senast fått PUT som ensamkommande minderårig från Eritrea. Modern påstår i sin uppdiktade historia, att hon lyckats rymma från fängelset  i Eritrea och när hon kommer till Sverige får  hon veta att hennes dotter som hon inte fått se sedan hon var en bebis också råkar vara här…. Lyckan är total. Tillsammans går modern och dottern till MIG

När vi på MIG talar om för modern att vi har en kopia av hennes etiopiska pass eftersom hon, i ett annat namn ( sitt rätta namn) fått visering till Sverige, så vägrar hon ta detta till sig, fotojämförelser måste göras innan hon medger någonting. Men nu följer nya förklaringar om att passet och viseringen skulle vara förfalskade, eller också skulle hon ha blivit kidnappad från Eritrea  och tillfångatagen till Etiopien, tvingad att glömma sin son och dotter och också tvingad att bli medborgare  i Etiopien, gifta om sig där mot sin vilja etc, etc, etc i det oändliga.

Kommentar: Dessa och liknande historier är så vanliga att miggorna inte längre förvånas över någonting. De berättas aldrig i ”gammelmedierna”. Varför?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: