• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2011
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Asylprövningen börjar mer och mer likna fri invandring under förment reglerade former.”

En migga:

Det är väl skönt att kunna peka finger åt någon annan!
(För i de här fallen ligger inte bristerna hos Migrationsverket)

Asylprövningen börjar mer och mer likna fri invandring under förment reglerade former. Anhöriginvandringen är likadan. Arbetsspåret har blivit ett skämt eftersom de enheter som ska sköta det lika gärna kan ersättas med stämplingsdynor. Och resten av Myndighetssverige är på ungefär samma nivå när det gäller dem som haft tidsbegränsade uppehållstillstånd och sedan bara stannat kvar när tillståndet gått ut.

Skatteverket, Försäkringskassan, CSN, Pensionsmyndigheten och socialförvaltningarna bryr sig i stort sett bara om en enda sak – om personen det gäller har ett personnummer eller inte. Vilket invandrare får när de kommer hit. Migrationsverket har inte till uppgift att undersöka om de vilkas tillstånd löpt ut också har rest hem, för det är den enskildes ansvar – men lite borde vi väl kunna begära av de myndigheter som sköter själva utbetalningsdelen?

Så här ser några av de värsta fallen ut, som jag stött på i år. Enda anledningen till att de uppdagats är att personen sökt PUT (för han eller hon har ju varit så länge i Sverige)  eller blivit haffad av polisen eller att någon myndighetsperson någon annanstans till sist dragit öronen åt sig. Alla dessa fall ligger i Migrationsdomstolen just nu.

1)      Far och son hade tillstånd som upphörde att gälla hösten 2007. Har sedan dess haft allt betalt (bostad, sjukvård, skola, kost och logi och kläder) av kommunen de vistas i. Allt blev uppdagat när pappan greps misstänkt för bostadsinbrott.

2)      Mor och tre barn hade tillstånd till 2007 när modern skilde sig från den nye maken i Sverige. Mor och barn stannade helt sonika kvar i Sverige, med bostad, sjukvård, skola, kost och logi betalt av kommunen de vistades i. Det äldsta barnet fick CSN-bidrag och de två yngsta fick barnbidrag. Modern fick också underhållsstöd av Försäkringskassan eftersom barnens pappa var kvar i hemlandet och inte betalade för underhållet. Allt blev uppdagat när modern för tredje gången på kort tid blev dömd för stöld.

3)      Kvinna skilde sig från en man som hon hade barn med och fick sedan barn med ytterligare en man som hon aldrig levde tillsammans med. Kvinnan och de två barnen har haft allt betalt (inklusive bostaden) av Försäkringskassan och kommunen hon vistas i sedan våren 2007. Det hela blev uppdagat av en tjänsteman i kommunen som undrade om allt stod rätt till.

4)      Barn som blivit myndigt stannade kvar 2008 trots avslag på asylansökan. Bostad betald av socialen, personlig assistent och bidrag betalt av Försäkringskassan. Detta uppdagades när det numer vuxna barnet sökte PUT ”eftersom hon varit i Sverige så länge”.

5)      Kvinna skilde sig 2006 när maken lämnade Sverige. Stannade helt sonika kvar, och har haft allt betalt (bostad, språkundervisning, praktikplatser, kost och logi) av kommunen hon vistats i under nästan fem år. Detta blev uppdagat när kvinnan sökte PUT och menade att hon hade skyddsskäl mot sitt hemland. Skyddsskäl som hon då hållit för sig själv i ett halvt decennium.

Kommentar: ”Alla dessa fall ligger i Migrationsdomstolen just nu.” Så skriver miggan. Detta kan ju vara ett tips till representanter för regering och riksdag samt gammelmedia: titta på dessa fall och betänk att de torde vara toppen av ett isberg. Tror man att skattebetalarna nöjda med sakernas tillstånd eller tror man att de inte är det? Är det en regerings och en riksdags sak att undanhålla fakta för sina egna medborgare, som får stå för fiolerna när människor från andra länder på löpande band bryter mot lagen? Och när myndigheterna också gör det när de av skattemedel betalar folks uppehälle, bostäder, skolgång, sjukvård år ut och år in, trots att personerna inte har tillstånd att vistas här och OBS! trots att de begår allvarliga brott här?

© Var god ange denna blogg som källa vid citat och i inslag och artiklar som texten eventuellt resulterar i.
%d bloggare gillar detta: