• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2011
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tove Lifvendahl: Från sagoland till framtidsland

Från sagoland till framtidsland (Hjalmarson & Högberg Bokförlag) heter Tove Lifvendahls senaste bok. Den presenteras så här på förlagets hemsida:

En belysning av hur den svenska nationella identiteten vuxit fram och formats, och hur Sverige ses genom svenska ögon på distans. Genom samtal med ett antal av dem som valt att emigrera i modern tid ges möjlighet till djupare reflektion och perspektiv på det svenska samhället.

Boken kom ut idag och firades vid en mycket välbesökt bokreleasetillställning på Svenska institutet. Jag räknade till minst fyra, kanske fem ministrar, en hel del departementsfolk, riksdagsledamöter, borgarråd, debattörer och skribenter, vänner och bekanta. Och den givna huvudpersonen, författaren, småbarnsmamman, bullbakerskan – det bjöds på kafferep och hon hade bakat allt själv! – talade om det, som hennes bok handlar om, på ett mycket klokt och insiktsfullt sätt.

Tove Lifvendahl signerar bok åt Anne Sandberg, Skattebetalarna

Tove Lifvendahl talade inspirerande och insiktsfullt om Sverige som ett land som många vandrar ut ur, likaväl som ett land som många vandrar in i. Att vi inte så ofta tänker på det. Hon tog också upp vad hon tyckte var en daterad självbild hos svenskar om att Sverige är så bra och inte riktigt har något att lära av andra, och att vi är ganska dåliga på att dra nytta av vad återvändande svenskar, som bott ett antal år i Kina, Australien, USA – ja, var som helst – har med sig tillbaka i form av erfarenheter och idéer. Nedan finns två korta avsnitt ur Tove Lifvendahls anförande kring boken, lyssna gärna på det! Tyvärr var filmvinkeln sådan, att två personer som syns till vänster i bild, satt så till, att deras ansikten skymdes av en bordskant… Men Tove Lifvendahl både syns och hörs!

Minna Ljunggren, migrationministerns statssekreterare, talar om boken.

Förutom Tove talade också Svenska Institutets generaldirektör  Annika Rembe; Jan Edling, Vinnova; tidigare generaldirektören vid Svenska Institutet Olle Wästerberg; Johanna C Nilsson, Herringbone/Futura Factory samt, med humor och glad, tydlig och levande röst Minna Ljunggren, statssekreterare hos migrationsminister Tobias Billström.

 

%d bloggare gillar detta: