• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2011
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Journalister: DET HÄR kan ni väl i alla fall plocka upp?

Till alla journalister som ofta läser min blogg men aldrig någonsin tar upp vad miggorna berättar: Det här kan ni väl i alla fall ta upp (och ange källan…):

Ovärdigt att snåla på vård till torterade flyktingar

Det är ovärdigt att ens tänka tanken att snåla på vården och behandlingen av svårt traumatiserade människor och kanske lägga ut den på något privat företag som kanske har kopplingar till  inte har vare sig kunskap eller erfarenhet om och kring dessa frågor, när nu RKC finns och har skött verksamheten med goda resultat  i 26 år. Men landstingspolitikerna struntar i det och enligt uppgifter (som behöver kontrolleras) så är det nu fyra huvudmän som nu konkurrerar om anbudet varav två kommer att väljas ut.

Som jag skriver i min artikel:

Deras vård kunde ju, inte minst för att säkerställa den viktiga kontinuiteten, finansieras direkt av statliga medel.

Och läs Gert Svenssons bok Mordförsök på tilliten!

P.S. Någon som kommenterat min artikel på Newsmills sajt tycker att den är ”mycket snyft och lite fakta” och personen vill veta: ”Vad är den TOTALA kostnaden för att behandla en av dessa personer en timme?”  Inte ett ord om de torterade… Alla som tycker och tänker som den här kommenterande mannen kan skaffa upphandlingsspecifikationen och kan också vända sig till Röda Korset och efterhöra om de i denna konkurrenssituation är villiga att tala om hur mycket de drivit verksamheten för. Jag har inte rätt att lämna ut siffror.
© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: