• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Svensk regeringslogik: Den som inte gör ett riktigt bra jobb som högavlönad chef för ETT viktigt verk, görs till ännu högre avlönad chef på ETT ANNAT viktigt verk.

TT:

Försäkringskassan JO-anmäldes i dag av juristerna på LO-TCO Rättsskydd efter ett uttalande av generaldirektören Dan Eliasson i en intervju i SR:s Ekot. Facken anser att myndigheten inte agerar rättssäkert.

Sedan sjukreglerna ändrades 2008 har antalet som får bli förtidspensionärer minskat drastiskt. LO/TCO:s rättsskydd anser att tre domar i Högsta förvaltningsdomstolen ger stöd för att Försäkringskassan varit för restriktiv i bedömningarna.

Men kassans nya generaldirektör Dan Eliasson håller inte med om fackens syn på domarna.

– Vi fortsätter att tolka lagen som vi har gjort och vi har fått stöd av högsta instans, säger han i en intervju i SR:s Ekot.

Kommentar: Efter bara 20 dagar på nya jobbet är Dan Eliasson alltså JO-anmäld. Grattis, regeringen!

Regeringen har valt att flytta Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson (där han inte precis var det bästa som hänt verket, om man får tro vad vad miggorna skriver här på bloggen) till en annan av Sveriges allra viktigaste myndigheter: Försäkringskassan.

Svensk regeringslogik: Den som inte gör ett riktigt bra jobb som högavlönad chef på ett viktigt verk, görs till ännu högre avlönad chef på ett annat viktigt verk. Och de dumma skattebetalarna betalar – på många olika sätt…

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: