• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2011
  M T W T F S S
  « Oct   Dec »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Saga och verklighet tisdag, 9 februari, 2016
   Centerpartiet illustrerar sina förslag om sänkta krav på boenden för ”ensamkommande barn” med en liten unge och en nalle. SAGAN OM DET LILLA ENSAMKOMMANDE BARNET I POLITISK TAPPNING Det var en gång en liten gosse som hette Hamid. Som sexåring flydde han från krig och förföljelse i sitt hemland Afghanistan. Hans resa var lång och farofylld och […] […]

Finland inte redo godkänna Bulgariens och Rumäniens Schengenmedlemskap

Inrikesminister Päivi Räsänen betonar att Finland fortsättningsvis förutsätter att det i mellanrapporten om de framsteg som gjorts inom ramen för samarbets- och kontrollmekanismen, som kommissionen ger i februari 2012, bör framkomma att Bulgarien och Rumänien gjort konkreta och tillräckliga framsteg i uppfyllandet av sina engagemang gällande korruptionsbekämpning och utvecklingen av rättsväsendet innan ett beslut om avskaffandet av kontrollerna vid de inre gränserna fattas. Inrikesminister Päivi Räsänen:

I EU Observer-webbtidningen är rubriken på artikeln om Finlands ståndpunkt i Schengen-frågan felaktig (Finland drops veto against Schengen enlargement). Finland är ännu inte redo att godkänna Bulgariens och Rumäniens Schengenmedlemskap. Däremot stämmer det, att Finland kan göra avkall på sitt tidigare krav gällande ett samtidigt avskaffande av kontroller vid de inre luft-, land- och sjögränserna. Vi är redo att godkänna ett avskaffande i två skeden, om länderna uppvisar tillräckliga framsteg i avhjälpandet av bristerna som berör rättsstaten.

Enligt Räsänen anser Finland det viktigt att Bulgarien och Rumänien uppfyller de förbindelser för korruptionsbekämpning och förnyelse av rättsväsendet som de gett redan under medlemskapsförhandlingarna med EU. Brister inom dessa områden påverkar de andra medlemsstaternas tillit till Bulgariens och Rumäniens förmåga att svara för sina kommande Schengenförpliktelser.

Källa: Inrikesministeriet.
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 284 andra följare