• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2011
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

På Folkpar(ti)ketten

Politiker – även kallade ”förtroendevalda” –  vill införa fri (”Fri”? Någon måste väl betala?) hälso- och sjukvård till alla som vistas olagligt i landet! I ett pressmeddelande från folkpartistiska politiker i Stockholms läns landsting kan man till exempel läsa följande:

De papperslösa är ingen röststark grupp och hamnar lätt utanför dagordningen, i det glömda Sverige. För oss som socialt ansvarstagande liberaler är det självklart att driva deras rättigheter – för oss är patienten, oavsett vem det är, alltid viktigast. Att nekas vård, eller själv avstå vård och äventyra sin hälsa av rädsla för att rapporteras och riskera utvisning, är omänskligt. Det valet ska inte människor, eller vårdpersonal, behöva göra. Vården behöver bli en frizon, säger Anna Starbrink (FP) och Birgitta Rydberg (FP), för Folkpartiets landstingsgrupp i Stockholms län.

Om det vore allmänt okunniga, godhjärtade människor utan något som helst ansvar för skattemedel eller annat, som framförde sådana här åsikter, skulle man kunna förstå det. De behöver inte tänka igenom ordentligt vad de säger, de behöver inte göra konsekvensanalyser eller ta ett faktiskt ansvar för andra människors – skattebetalares – pengar. Men här handlar det om välavlönade karriärpolitiker som uttrycker sig på ett sätt som gör att man baxnar. Så här slarvigt och ogenomtänkt uttrycker sig alltså högt uppsatta folkpartister i landstinget:

De papperslösa är ingen röststark grupp och hamnar lätt utanför dagordningen, i det glömda Sverige.

”Papperslösa”??? Vad förstår och menar undertecknarna med det ordet/begreppet? ”Papperslös” har blivit något många politiker slänger sig med tämligen lättvindigt, utan att tänka djupare på vad det handlar om. De, som dessa politiker kallar ”papperslösa”, är människor som dels har slängt sina papper för att vilseleda och bedra svenska myndigheter när det gäller vilka de är och varifrån de kommer; dels inte har erforderliga tillstånd för att vistas i Sverige. Det är således personer som vistas illegalt (=olagligt) i Sverige!

”…inte en röststark grupp”??? Nej, självklart är de inte en ”röststark grupp” eftersom de är här olagligt!

”…hamnar lätt utanför dagordningen i det glömda Sverige”??? Dagordningen är ju faktiskt den, att den som fått avslag på sin asylansökan eller vars visering gått ut ska lämna landet. Inget annat. Vad politikerna menar med ”det glömda Sverige” är svårt att veta. Det kanske bara är tänkt som utfyllnad i en – även i övrigt – lätt förvirrad text.

Vidare säger folkpartisterna i landstinget att:

För oss som socialt ansvarstagande liberaler är det självklart att driva deras rättigheter…

”Socialt ansvarstagande”??? Hur tar de ”socialt ansvar” genom det de vill genomföra när 18 av 25 sjukvårdsområden går med förlust, enligt SR P1:s nyhetssändningar idag, den 7 december? Så här rapporterar SR om sjukhuskrisen vid Skånes Universitetssjukhuset i Malmö och Lund.

Vilka ”rättigheter”? Som illegal invandrare i vilket land som helst – inklusive Sverige – har man faktiskt inte rättigheter, man har en skyldighet att lämna landet. Försök stanna kvar i andra länder illegalt och se vad som händer! Inte står där några snälla folkpartister med en kista skattepengar och värnar om obefintliga ”rättigheter”…

Och det är också helt obegripligt att politiker, de som kallar sig förtroendevalda, har så svaga kunskaper och så verklighetsfrämmande syn på saker och ting att de kan skriva något sådant här:

… rädsla för att rapporteras och riskera utvisning.

Snälla politiker, det handlar inte om att människor riskerar utvisning, det handlar om att de ska utvisas! De är antingen här olagligt efter att deras viseringar gått ut eller så har de gått igenom asylprocessen i enlighet med de lagar politikerna själva stiftat och fått avslag i alla instanser. Det betyder att de inte befunnits ha asyl- eller skyddsskäl och därmed inte beviljats uppehållstillstånd i Sverige*. Då ska man lämna landet. Enligt lagen. Inte ges rättigheter som skattebetalarna, som själva måste lyda Sveriges lagar, ska betala.

Måtte migrationsministern orka stå emot alla dumheter som förs fram av personer som varken tycks ha satt sig ordentligt in i det de talar om eller förmår ta ansvar för dem som lever lagligt i landet, betalar skatt och vill ha del av den välfärd som deras skatteinbetalningar (högst i världen!) har varit tänkta att ge dem. Det är viktigt att alla lagar följs i landet och att man inte försöker kringgå lagen eller stifta lagar som går stick i stäv med andra, samtidigt existerande lagar. Det borde de, som kallar sig förtroendevalda, förstå.

Här finns hela Folkpartiets landstingspolitikers text: Folkpartiets landstingsledamöter skriver på för papperslösas rätt till vård.

* Att man inte alltid helt kan lita på asylprocessen är ett ytterst beklagligt faktum. Det är dock en annan fråga än den som tas upp i den här texten. En helt annan fråga, där någon lösning knappast är i sikte. Tyvärr. Men i en s.k. rättsstat måste man ändå finna sig i domstolars beslut vare sig man anser att de är helt korrekta eller inte. Så ser rättssystemet ut i Sverige och i de allra flesta andra länder.
OBS! Ingen enda människa nekas akut vård i Sverige. Självklart ska inte illegala invandrare lämnas att dö om de blir akut sjuka, och det gör de inte heller. Bara så att det inte råder några oklarheter på den punkten.
© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: