• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Huvudet har man inte bara fått till att ha hatten på”

”Huvudet har man inte bara fått till att ha hatten på”, sa Maria elementarskolas förra rektor, Märta Franson ofta. Och hon har förstås rätt. Men ibland verkar det som om huvudet hos en del främst fungerar som hattparkerare.

Har det inte slagit lite slint hos Sveriges kristna råd? Jag har respekt för deras goda vilja, men i det här fallet är det inte utan att det finns anledning att förundras, när de i en politiskt färgad kampanj kräver – förutom en massa annat – följande på asylinvandringsområdet:

Kampanjen har haft fyra uppmaningar, nämligen att processen ska gå fort, att även icke-biologiska barn ska inkluderas i uppgörelsen, att lagen också ska gälla nya anknytningar och att särskilda resurser måste avsättas för hantering av alla ansökningar.

När asylsökandeströmmen minskar till alla andra nordiska länder (där man följer sina utlänningslagar, internationella konventioner och direktiv) då ökar antalet asylsökande och ensamkommande minderåriga dito samtidigt rejält i Sverige där man inte alls har samma inställning till lagar och förordningar som i de nordiska grannländerna. I Sverige är det till stor del de starka intresseorganisationerna och en del politiska partier som sätter dagordningen utan större respekt för demokratiskt stiftade lagar. Och i Sverige orkar Migrationsverket inte riktigt stå emot trycket och i Sverige blir migrationsministern utskälld när han hävdar att man ska följa de lagar som i demokratisk ordning stiftats av riksdag och regering. Och i Sverige har kyrkan blivit en mångsysslande organisation som alltmer håller på med saker fjärran från vad kyrkor i andra länder sysslar med, så som Guds ord och kristendom och annat lite opolitiskt och småkyrkligt.

Nu vill – kräver! – alltså den allt mer politiserade Svenska kyrkan via Sveriges kristna råd att t.o.m. ”icke-biologiska barn” som asylsökande vill hämta hit (och kanske få rejält betalt av deras släktingar för besväret) ska få komma till Sverige. Vilken paragraf i utlänningslagen det goda kristna rådet stödjer sig på, anges inte. De bara tycker – kräver – att det ska ske och det utan att man ska bry sig om sådana små detaljer som id-handlingar eller några som helst bevis på någonting. Den asylsökandes ord ensamt ska gälla. Således ställer Sveriges kristna råd krav på att en nästintill oreglerad försörjningsinvandring ska införas och att den utlänningslag som stiftades så sent som 2005 därmed de facto ska skrotas. Inte ens kriteriet att man ska styrka sin identitet ska längre behöva uppfyllas. fast det har det ju inte gjort på decennier heller, så just där blir det ingen större förändring. Svensk asylinvandringshantering = Hej & Hå!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: