• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2012
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En miggas funderingar kring boken ”inte svart eller vitt utan svart och vitt” m.m.

En migga som själv skrivit i alla år och som nu läst boken inte svart eller vitt utan svart och vitt i sin helhet:

Jag tycker att det tydligt framgår av alla våra texter att vi inte är någon rasistisk eller främlingsfientlig grupp av stela tjänstemän utan någon som helst förståelse för olika kulturer. Som vi ofta blir utmålade i pressen och framför allt i Gellert Tamas bok om de apatiska barnen.

Vi är inte heller ute efter att gnälla och kritisera verkets ledning utan någon som helst anledning, eller därför att vi är rättshaverister som inte vill jobba och som hatar våra chefer av personliga skäl. Lars-Gunnar Lundh skriver i sitt efterord i boken, att vi kanske inte såg helheten, eller fick förklaringar, under hans tid som överdirektör. Jag träffade Lars-Gunnar Lundh en gång, när han besökte vår enhet. Jag uppfattade honom som en vettig och sympatisk person. Men när man jobbar på ett verk där generaldirektörerna bytts ut hela tiden, och därmed också direktiven till oss byts ut eftersom varje generaldirektör vill ha sin egen agenda, så är det svårt att hänga med. Den enda trygghet vi har är lagen, och det är ju till syvende och sist lagen vi ska följa och inte olika idéer från vår generaldirektör för tillfället, eller hans/hennes ledning.

Jag skulle vilja veta om de reportrar som skriver om enskilda fall eller de politiker som uttalar sig om Migrationsverkets hantering av ärenden drivs av en genuin övertygelse om att Sverige ska ha en helt oreglerad invandring? Eller gör de detta bara för att få ”pinnar”  (publicitet, bättre lön, fler röster vid nästa val etc)?

Jag är inte emot fri invandring och avskaffande av Migrationsverket. Om det finns möjlighet för Sverige att hand om alla människor som vill bo här så går det bra för min del. Jag tycker att att jag själv har har vuxit som människa genom att träffa människor från andra kulturer och jag är glad för att mina barn har vänner och skolkamrater som kommer från hela världen och alla kommer överens med varandra. Men detta måste vi själva, folket alltså, genom vår politiker bestämma. Vi som är anställda på Migrationsverket kan inte göra det. Och inte journalister eller enskilda politiker heller.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: