• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2012
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Dårskaper: Sverige, landet som är på väg mot inkompetensens och dårskapsruinens brant

På område efter område blir man chockad av vad som händer – tillåts hända – i landet Sverige. På område efter område skiljer sig landet Sverige från andra civiliserade rättsstater och svenskarna blir allt mer fjärmade från rättstänkande och sunt förnuft genom all dårskap som de pådyvlas. Några korta exempel – och var och en kan själv bilda sig sin egen uppfattning om dem:

Dårskap 1
Från justitiedepartementet meddelas:

Polisorganisationskommittén får i uppdrag att utreda behovet av ett fristående organ som ska granska Polisens, Säkerhetspolisens och Kriminalvårdens verksamhet.

Undran: I landet där människor inte kan lita på att myndigheterna klarar sina jobb (Försäkringskassan, Migrationsverket, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen, Polisen, Säkerhetspolisen, Kriminalvården  etc) och det behövs ”fristående organ” som kontrollerar dem, vem/vilka ska sedan kontrollera de fristående organen? Vad är det som säger att de ”fristående organen” skulle attrahera och kunna knyta till sig bättre och smartare personal än de mer eller mindre havererade myndigheterna som de ska kontrollera? Och vad kostar allt detta?

Dårskap 2
Från Arbetsförmedlingen  meddelas:

Arbetsförmedlingen har nått en förlikning med diskrimineringsombudsmannen (DO) och betalar 60 000 kronor till en kvinna som inför en kockutbildning fått information om att eleverna måste provsmaka alla rätter. Då kvinnan av religiösa skäl inte äter fläskkött ansåg hon sig inte kunna gå utbildningen och därmed ha blivit diskriminerad.

”Arbetsförmedlingen har tidigare anpassat utbildningen till elever som inte äter fläskkött men den informationen nådde inte fram denna gång”, säger Arbetsförmedlingens verksjurist Carl Lindencrona.

Enligt Arbetsförmedlingen är det inga problem att anpassa utbildningen så att elever inte behöva provsmaka fläskkött. I det aktuella fallet hade inte kvinnan hunnit börja utbildningen utan deltog vid ett informationsmöte där det upplystes om att man måste provsmaka maten. Kvinnan valde på grund av informationen att inte gå utbildningen.

Undran: I landet  där tjänstemän tror att skattemedel är deras egna pengar att handskas hur vårdslöst som helst med, ingår fega tjänstemän förlikningsavtal som är så huvudlösa att dessa tjänstemän borde tvingas stå till svars för tjänstefel och betala tillbaka pengarna ur egna fickor! Varför – VARFÖR? – förlikades AF? Det fanns ingen som helst anledning att slänga ut skattebetalarnas pengar på detta! Kan justitiedepartementet inrätta ett fristående organ som kontrollerar vad dessa obegåvade och nonchalanta arbetsförmedlingsmänniskor håller på med också?

Dårskap 3
Från Brandkåren  meddelas:

Brandkåren vill nu locka fler personer med utländsk bakgrund till att bli brandmän. Förhoppningen är att det ska överbrygga språkbarriärer och öka säkerheten vid släckningsarbeten, främst i en del av storstädernas förorter.

”Vid ett tillfälle kastade ungdomar sten på oss”, säger Ilhan Demir, befäl på Södertörns Brandförsvar. ”Jag fick tag på en kille och talade med honom på hans eget språk. Det hjälpte.”

Undran: I landet  där befolkningen vänder ut och in på sig för att inte behöva ställa krav på nykomna, gör man hela landet och folket en stor otjänst genom att inte agera som i andra civiliserade länder! Varför? Lär i stället av andra länder, exempelvis de tre nordiska grannländerna, hur man stävjar stenkastning och annan huliganism, förstörelse och hot mot andras liv genom att gripa och bestraffa dem som gör det! Se till att de som kommer till Sverige för att leva och bo här, lär sig att man inte kastar sten på brandkår och polis (inte på någon överhuvudtaget) och se till att folk lär sig svenska. Släpp inte efter på kraven för att tillmötesgå stenkastare och andra som begår liknande brott (för det är ju brott det är frågan om enligt svensk lag) genom att anställa personer som kan ”tala med dem på deras språk”! Här talar vi svenska och här kastar vi inte sten på räddningspersonal, det är budskapet som ska inskärpas i alla som av olika anledningar tar sig till Sverige.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: