• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2012
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vad säger de vanligtvis så högljudda antidiskrimineringsaktivisterna?

Ja, vad säger de högljudda antidiskrimineringsaktivisterna om när Eva, 96, förlorar halva pensionen? Kommer uppslutningen kring henne, svensk som hon är, att vara lika stor som för gamla anhöriga till asylinvandrare, anhöriga som aldrig jobbat och betalat en krona i skatt i Sverige? Eller är det bara utlänningar som kan bli ”diskriminerade” och som är värda att demonstrera för och skriva debattartiklar om?

De drar in min garantipension. Jag vet inte hur jag ska klara mig. När jag ringde dem på Pensionsmyndigheten sa de åt mig att flytta hem igen om jag vill ha pensionen kvar. Jag har aldrig under mitt långa liv utnyttjat hemtjänst, socialtjänst eller någon annan kommunal service.

Det berättar Eva Bergdahl för Aftonbladet.

”Man ska inte ställa grupper mot varandra”, är ett påstående man ofta hör och många är rädda för att göra det, alltså ställa grupper mot varandra. Men självklart måste man göra det, och det sker ju ofta, så gott som hela tiden, att val måste göras. Som till exempel: ska vi satsa på bättre äldrevård eller på skolan? Våra skattemedel räcker inte till allt, grupper måste självklart och obönhörligen ställas mot grupper.

Om jag ska ställa den grupp Eva Bergdahl, 96 (en svensk kvinna som levt hela sitt liv i Sverige) tillhör, mot gruppen ”gamla anhöriga till asylinvandrare (utlänningar som aldrig levt och betalat en krona i skatt i Sverige), så är det lätt för mig att välja grupp.

Var är alla högljudda antidiskriminerings- och människorättsaktivister som kan och vill föra Eva Bergendahls talan?

Eller gäller engagemanget bara utomeuropeiska asylinvandrare och deras anhöriga?

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: