• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2012
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger.”

Kanske har mina ihärdiga miggors inside-rapportering på bloggen och i min bok bidragit till att gammelmedierna nu börjar bli tvungna att rapportera mer allsidigt?

Här bekräftar en migga, med namn och allt i Arbetarbladet under rubriken Drömmen om ett bättre liv räcker inte, exakt samma sak som flera av miggorna säger i min bok om lögnerna för att man vill ha ett bättre liv (vilket alltså inte är detsamma som att söka asyl och som det inte finns stöd för i utlänningslagen):

Ska jag vara ärlig så är det många som ljuger.

Arbetarbladet skriver – precis det som miggorna sagt till mig i åratal:

Enligt Christian Blackmon kommer de flesta till Sverige för att de drömmer om ett bättre liv. Men fattigdom eller svåra förhållanden räcker inte för att få asyl enligt de svenska lagarna.

Som sagt: Detta – och mycket annat – finns att läsa om i boken, som innehåller berättelser om fyra års asylhaveri i Sverige. Ett haveri som drabbar alla inblandade, alla:

*  de asylsökande med faktiska asyl- eller skyddsskäl
*  de asylsökande som ljuger och blir kvar här under usla förhållanden eller som blir kriminella varvid det dessutom drabbar samhället och de enskilda individer som blir föremål för kriminaliteten
*  den del av folket som arbetar och betalar skatt och bekostar den enorma ”asylindustri” som växt fram som bekostas av skattemedel och som många blir rika på
*   hela samhället på sikt

År efter år har miggorna redogjort för vad som händer bakom kulisserna; hur människor ljuger, bedrar, hotar och trakasserar för att få försörjningsinvandra till Sverige. Ingen har brytt sig, inga politiker har lyssnat på miggorna. Ingen har heller funderat över om det möjligen kan vara något fel i de svenska systemen när Sverige ensamt gått allt längre åt ett håll medan alla andra länder i Norden och EU gått åt ett helt annat håll. Andra länder accepterar till exempel inte att asylsökande stannar kvar år efter år trots lagakraftvunna beslut om avvisning. Andra länder skapar inte regler som avviker från deras egna utlänningslagar, regler som säger att asylsökande inte måste styrka sin identitet. Andra länder tillåter inte att 96 % av alla som säger sig vara ”asylsökande” och alltså inte styrkt sin identitet, kan belasta asylsystemet på grundval av falska uppgifter om både namn, ålder, nationalitet och hemland och andra länder beviljat inte PUT åt vuxna män som ”flyktingbarn” när de påstått sig vara 17 år och det inte verkar vare sig troligt eller  rimligt att så är fallet.

Läs boken! Den innehåller sanna berättelser ur miggornas (och en del andras) verkligheter. Kritiken och frustrationen vänder sig så gott som enbart mot oansvariga svenska politiker och, enligt miggorna, icke kapabla generaldirektörer genom åren samt ”gammelmedia” som i alla år vägrat rapportera allsidigt.

© Denna blogg. Endast korta citat tillåtna. Länka alltid till originalinlägget vid citat.
%d bloggare gillar detta: