• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Utdrag ur recension av boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt i Dagens Juridik

Utdrag ur recension av boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt i Dagens Juridik:

Alla politiker, jurister, debattörer, chefer och samhällsmedborgare som vill debattera och diskutera migrationspolitik är skyldiga att läsa den här boken. Jag går så långt att jag säger att den som inte läst de här texterna, har inte skaffat sig rätten att ha några åsikter om den svenska migrationspolitiken.
——————–
Det är en nästan ändlös läsning som gör mig alldeles matt av inblicken i ett myndighetsutövande som havererat.
——————–
Godtycklighet, blåögdhet och handläggare i händerna på omdömeslösa chefer och politiker gör enligt boken migrationspolitiken till en sörja av dåliga beslut. De dåliga besluten drabbar blint och gör att varken goda eller dåliga asylskäl egentligen spelar någon större roll i slutändan. Personer med goda skäl att få stanna i Sverige får inte göra det och personer som kommer under uppenbarligen falska premisser får sina uppehållstillstånd.
——————–
Förordet är skrivet av ledamoten i FN:s kommitté för mänskliga rättigheter, Krister Thelin. Han skriver att Migrationsverket antingen driver en linje som inte har stöd hos regeringen, eller så speglar linjen en blåögdhet som är regeringens vilja – “båda alternativen är lika illa”.

Tidigare överdirektören vid Migrationsverket, Lars-Gunnar Lundh skriver i efterordet att texterna i den här boken kommer påverka utvecklingen av svensk migrationspolitik. Det instämmer jag i.

Köp boken i pappersformat eller genom att ladda ner den i iPad! Det går också att be bibliotek, som inte redan köpt in boken, att göra det, om man hellre vill låna.

Här finns också recensioner i GöteborgsPosten och en i Hufvudstadsbladet.

%d bloggare gillar detta: