• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Idag har jag bloggat i sju år!

Min allra första bloggning, den 5 maj 2005, var denna: Arbetsmiljöproblem.

Det är idag exakt sju år sedan jag började blogga. Sedan dess har jag publicerat 6.630 inlägg vilket betyder att jag producerat 2,7 texter i genomsnitt varje dag, vardag som helgdag, under 2457 dagar. Nära 3 blogginlägg vareviga dag!

Min första text i berättelsen om den lilla kvartersbutiken Vickys Livs på Skånegatan, skrev jag den 12 maj 2005  under rubriken Vickys Livs – bröderna Olsson, som jag också kom att göra en dokumentärfilm om (med hjälp av Stefan Erdman). Den visades flera gånger i TV8 och  finns uppladdad i tre delar på Youtube.

Under rubriken Be my guest har många intressanta människor skrivit texter genom åren: Fredrik Westerlund, Nuri Kino, Niklas Nordström.och många andra.

Under rubriken Seven Spirit Bay skrev jag om en fantastisk resa till just Seven Spirit Bay på The Coburg Peninsula i Australien – en once in a lifetime-upplevelse!

Om Asyl&Migration har jag, asylsökande, en del andra men främst miggor,  skrivit 2181 inlägg. Det blir i genomsnitt 0,9 inlägg per dag. varje dag i sju år.

Finland, finlandssvenskt, finskt är en annan kategorirubrik med många inlägg: 1.329 stycken under sju år, vilket innebär ca 0,6 inlägg varje dag, i helg och söcken, under sju år.

De 61 texterna under kategorirubriken Tvångsomhändertagande av barn var inte bara texter, de var också en tung kamp med riktiga insater (alltså inte bara skriverier) som även Magda Ayoub var inblandad i och som jag inte hade klarat utan henne.

En enormt tung kamp var också det man kan läsa om under kategorirubriken Vietnamesen. Där blev det 107 inlägg totalt, men antalet dokument och sidor som jag skrev till Migrationsverket och diverse andra myndigheter var minst lika många.

Sju år är en lång tid. Jag ser tillbaka på den här tiden och är själv förvånad över den mängd texter – nära tre i genomsnitt varje dag under alla år – som jag och andra skrivit och är glad över all feed back, alla tips, alla intressanta och ibland svåra berättelser som jag fått ta del av. Mycket har inte publicerats på bloggen heller, utan jag har hanterat en del svåra frågor/fall i det tysta.

Alla er som bidragit på olika sätt tackar jag djupt! Och alla er som velat läsa texterna på bloggen samtid & framtid vill jag också tacka så mycket. Det har varit – och det är – roligt att se att så många läser och även att så många hör av sig, när jag av den anledning som anges här inte kan tillåta öppna kommentarer.

Jag fortsätter att blogga och jag hoppas att ni fortsätter att läsa!

%d bloggare gillar detta: