• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Utgår vår arbetsgivare från att vi jobbar bättre när vi sitter i glasburar utan revir, att resultaten blir bättre då, så tror jag att arbetsgivaren har fel. Många kommer att sluta, sjukskrivningarna kommer att öka.

Utdrag ur en ny text av en migga som reagerar med anledning av att det ska införas kontorslandskap på Migrationsverket trots de grannlaga och sekretessbelagda akter miggorna handskas med. Och om korkade rutiner. Hela texten kommer i nästa bok.

Vi ska också mista våra rum och finnas i ett ”kontorslandskap” med glasväggar, där arbetsgivaren har fullständig kontroll över oss. Vi kan inte ta emot telefonsamtal där. Därför kommer vi att utrustas med mobiltelefoner och varje gång någon sökande eller ett biträde ringer så ska vi bege oss till ett ”samtalsrum” där vi först måste starta datorn för att se vilket ärende samtalet gäller. Det kommer att låta som i Babels torn i det rummet ifall det finns fler än en dator där. Beslutsfattare som dagligen och stundligen måste lyssna på handläggares föredragningar eller ge dem råd måste tillsammans med handläggaren bege sig till ett särskilt ”föredragningsrum”. Där kommer det att låta likadant.
———————
Det är bara idiotiska förslag från anställda som ledningen hittills har hakat på. Exempelvis att skicka sms till alla sökande (numera nedlagt), viseringsfrågor till ambassader från ansökningsenheten i alla ärenden (oavsett om den sökande visat någon id-handling).

En del ambassader blev riktigt sura och slutade t. o.m. att svara på befogade och relevanta viseringsfrågor från Migrationsverkets asylprövningsenheter i ett senare skede. Inte undra på det, då de drunknade i frågor om identitetslösa personer som tagit sig till Sverige och som påstod sig komma från ett land som de inte kommer ifrån när allt kommer omkring, utan från ett helt annat land.

© Denna blogg. Länka alltid till originalet vid citat.
%d bloggare gillar detta: