• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tidningen Riksdag & Departement: ”Sverige tar emot flest somalier i Europa”

I artikeln Sverige tar emot flest somalier i Europa skriver Riksdag & Departement bland annat:

Somalier är den största gruppen asylsökande i Sverige. Och mycket pekar på att så kommer att förbli. Medan antalet asylsökande somalier i övriga Europa sjunker, stiger det i Sverige.

Varför? Handlar det här verkligen om asylinvandring eller är det ett sätt för människor att flytta till ett land som inte kräver något alls av dem, inte ens styrkt identitet?  Begreppen ”asyl” och ”asylinvandring” urholkas och allmänheten kommer inte längre att respektera tden hittills nästintill heliga maximen ”Det är en mänsklig rättighet att söka asyl”.

När svenska folket till fullo upptäcker att ordet ”asyl” också kan omfatta både ”försörjningsinvandring” och ”bedrägeriinvandring” kommer asylbegreppet att ha mist både betydelse och respekt. Motsättningar och äkta främlingsfientlighet kommer att öka i samhället. Det kommer också att innebära att det redan allt mer utbredda politikerföraktet ökar, för det faktum att flykting- och asylbegreppen urholkats kan enbart skylls på politikerna som låtit detta ske.

Så varför söker sig somalier just till Sverige, ett land på andra sidan jordklotet där ingenting alls påminner om deras hemland, deras kultur, deras religion, deras sedvänjor, deras språk? En del av svaren finns att ta del av i boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt, där miggorna berättar vad de möter, hör och ser i asylintervjuerna. Läs deras autentiska berättelser! Kräv att ansvariga politiker och myndighetspersoner på Migrationsverket, inom Säpo, hos utlänningspolisen, i regeringen läser den och drar åtminstone några slutsatser av dem!

Några (ytterst få) av miggornas berättelser genom åren:
En migga om somalier som inte kommer till sina egna asylutredningar och en eritrean med tre identiteter – 19 juni 2011
En migga om medias ovilja att rapportera allsidigt om asylärenden – 19 juli 2011
En migga: ”Problemet är inte de goda människorna, problemet är att journalisterna som skriver om dessa fall inte bryr sig ett dugg om vad som förevarit i de ärenden de skriver om.” – 3 november 2011
Man borde fundera över vad det är som gör att det är så här. I Sverige. – 11 december 2011
Finland: Drastisk minskning av ansökningar gällande anhöriga till somalier – 20 februari 2012

© Denna blogg. Endast korta citat tillåtna. Var vänlig länka alltid till originalinlägget vid citat.
%d bloggare gillar detta: