• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Några jämförelser på asylområdet mellan Sverige och Finland

Det går inte att jämföra alla fakta och siffror exakt rakt av mellan Sverige och Finland eftersom statistiken och sättet att ange olika anledningar till uppehållstillstånd m.m. skiljer sig mellan länderna. Här är i alla fall några jämförelser som kunnat fastställas exakt.

Borde inte någon i Sverige någon gång, ganska snart, börja intressera sig för och fundera över de stora skillnaderna? Med en genuin önskan och vilja att finna svar på varför det faktiskt är så stora skillnader inte bara i antal asylsökande utan även i trender.

Varför ökar asylinvandringen lavinartat i Sverige medan den minskar i Finland? Kan det ha att göra med att man är bättre på att följa sin egen utlänningslag och att kräva styrkt identitet i Finland? Kan det hända att man hellre söker asyl i ett land (Sverige) där man kan ljuga om sin bakgrund, sin nationalitet, sitt namn, sin asylhistoria och inte styrka sin identitet och ändå ha en ganska god chans att få PUT, särskilt som det, enligt miggornas rapporter, ska gå fort och man då inte hinner utreda alla fall och GD Dan Eliasson har uttalat att han aldrig kommer att klaga på om miggorna har gett PUT felaktigt? Och kan det hända att man hellre söker asyl i ett land (Sverige) där man kan stanna kvar även när man har fått avslag på sin ansökan för att man i i det landet (Sverige) inte ser till att den som inte fått tillstånd att stanna lämnar landet?

Varför ökar antalet påstått och faktiskt minderåriga asylsökande i Sverige, medan det minskar i Finland? Kan det ha något att göra med effektiva åldersbestämningar i Finland, tester som t.ex. år 2009 visade att 65 procent av de påstått minderåriga som kom till landet var över 18 år? Kan det vara så att man i de stora asylländerna insett att det inte är någon idé att skicka unga män, 18-30 år gamla, till Finland eftersom man där inte lika lätt tror på falska uppgifter om ålder?

Jag har själv här på bloggen otaliga gånger belyst skillnaderna och även gett en del förklaringar i mina texter. Det finns en sökfunktion uppe till höger under sidhuvudet, där man kan söka efter de uppgifter man är intresserad av.

Allt fler söker asyl i Sverige.

Antalet asylansökningar har ökat med 22 procent visar siffror från årets första kvartal. Vid utgången av april månad förra året hade Migrationsverket tagit emot 8.255 asylansökningar jämfört med 10.005 under samma tid i år. De största grupperna utgörs av sökande från Somalia (1.763), Afghanistan (1.321) och Serbien (760).

Under hela år 2011 sökte 29.648 personer asyl i Sverige.

Allt färre söker asyl i Finland.

Antalet asylansökningar har minskat med ca 14 procent under årets fyra första månader jämfört med samma period 2011. Vid utgången av april månad i år hade Migrationsverket i Finland tagit emot 795 asylansökningar jämfört med 924 under samma tid förra året. De största grupperna utgörs av sökande från Irak (176 personer, 2011 187 personer), Syrien (53 personer, 16 personer 2011) och Ryssland (66 personer, 99 personer 2011).

Under hela år 2011 sökte 3.088 personer asyl i Finland.

Antalet ensamkommande minderåriga asylsökande är större i år än i fjol i Sverige.

Under tiden januari-april i år har 936 ensamkommande minderåriga sökt asyl jämfört med 642 under det första kvartalet förra året, vilket är en ökning med drygt 40 procent. De flesta ensamkommande barnen och ungdomar som sökt asyl i år kommer ifrån Afghanistan (579 personer), följt av Somalia (105 personer), Serbien (67 personer) och Algeriet (64 personer).

Antalet ensamkommande minderåriga asylsökande är färre i år än i fjol i Finland.

Under januari-april i år har 37 ensamkommande minderåriga sökt asyl jämfört med 51 under samma tid förra året, vilket är en minskning med 26 procent. De flesta ensamkommande barnen och ungdomar som sökt asyl i år kommer ifrån Irak (7 personer),  följt av Angola (6 personer) och  Somalia (5 personer).

© Denna blogg. Vid citat, var vänlig länka till detta inlägg.
%d bloggare gillar detta: