• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Med statistik går det att bevisa att den som står med ena foten i en frys och den andra på en het spisplatta i genomsnitt har det ganska behagligt.”

En migga:

Med statistik går det att bevisa att den som står med ena foten i en frys och den andra på en het spisplatta i genomsnitt har det ganska behagligt

Migrationsverket har nu försett Sveriges Radio (Ekot) med ”rättvisande statistik”: Få ensamkommande unga tar familjen till Sverige. Så det bästa är väl att så snabbt som möjligt visa på hur underlaget ser ut – det lär ändå inte dröja så länge innan den här bubblan brister. Och de enda som tjänar på att folk leker med underlaget i dessa frågor är… gissa vilka? Jo, Sverigedemokraterna.

Utdraget är ur Migrationsverkets aktuella statistik. Databasen heter ELIS. Med denna som underlag skriver Migrationsverket delårsrapporter, årsrapporter, etcetera och så vidare. Den aktuella databasen är för 2011 och för 2012.

Så det blir för det första tämligen missvisande när verket rapporterar hur många anhöriga som fick bifall – vi har nämligen under just den här aktuella perioden ägnat oss åt att avslå somaliska ansökningar en masse.

Och för det andra så rapporterar denna aktuella databas bara de ansökningar som är klassade BA, BF och BV. Alla ansökningar som är klassade BH, BS och BE ingår alltså inte. Bland allt det som jag som beslutsfattare har haft på mitt bord så är de sistnämnda i majoritet. Och uppgifter om denna sistnämnda grupp går bara att få fram för den som sätter sig ner och gör en manuell räkning – vilket verket inte har gjort när det desinformerat Sveriges Radio.

Så kan det gå.

Tillägg och förklaring av, Migrationsverkets förkortningar från samma beslutsfattande migga som skrivit ovanstående:

Denna databas samlar ärenden med ansökningsskäl
BF – anknytningsperson är barn i Sverige
BV – sökanden är barn och anknytningsperson är förälder
BA – anknytningspersonen är någon annan än en förälder

Vad den däremot inte – jag upprepar inte, upprepar inte, upprepar INTE – samlar ihop är ärenden med ansökningsskäl
BS – nyetablerat förhållande
BE – etablerat förhållande
BH – hushållsgemenskap.

Där jag arbetar är de sistnämnda kategorierna dessutom större är de förstnämnda. Och det går inte – upprepar inte, upprepar inte, upprepar inte – att ge en helhetssiffra utan att ta med gruppen av BS, BE och Bh. Och detta går inte, jag upprepar inte, upprepar inte, upprepar INTE – utan att Migrationsverket får order om att göra en manuell räkning. Detta eftersom ansökningsskälen BS, BE och BH inte – jag upprepar inte, upprepar inte, upprepar INTE – säger något alls om hur anknytningspersonen i Sverige fick sitt PUT!

Miggan bifogar även samlingsrapporten Avgjorda anknytningsärenden ensamkommande barn (eller där referenten är ett ensamkommande barn) föregående och innevarande år, daterad 22 maj 2012.

© Copyright denna blogg. Korta citat tillåtna. Var vänlig länka alltid till detta inlägg vid citat.
%d bloggare gillar detta: