• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2012
  m ti o to f l s
  « Maj   Jul »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS samtid&framtid

  • Finland. Polisen förbryllad – antalet asylsökande från Sverige avstannade plötsligt. tisdag, 13 oktober, 2015
   Klicka på bilden för att läsa texten och se videoklippet (på finska) på Ilta-Sanomats sajt. I artikeln Poliisi aivan ymmällään – Ruotsista saapuvien pakolaisten määrä tyrehtyi äkkiä (Polisen förbryllad – antalet asylsökande från i Sverige avstannade plötsligt) rapporteras: Under de senaste tre veckorna har det anlänt flera tusen asylsökande från Sverige till […]

Finland om olaglig invandring

Så här ser man på olaglig invandring i Finland. Till skillnad mot Sverige där t.o.m. riksdagspartierna – de som stiftat lagar om migration där vistelse i landet utan tillstånd är illegalt! – tycker: ”Att de vistas här illegalt är väl inte så mycket att bry sig om, vi kallar dem ‘papperslösa’ och ger dem samma rättigheter som alla andra i landet, även om det inte är lagligt korrekt.” Men, som sagt, så här ser man på illegal invandring i grannlandet Finland:

Bekämpning av olaglig invandring

När en utlänning befinner sig olagligt i landet är det ofta fråga om att han eller hon saknar nödvändiga resedokument och/eller visering (uppehållstillstånd). Det kan också vara fråga om att reglerna för invandring har kringgåtts genom missbruk av det lagliga invandringsförfarandet. Det kan t.ex. vara fråga om att personen fått visering på fel grunder genom att underlåta att uppge vissa omständigheter eller genom att lämna oriktiga uppgifter.

Ett gott samarbete mellan olika myndigheter både nationellt och internationellt är en förutsättning för att effektivt bekämpa olaglig invandring. Samarbetet mellan beskickningarna i utlandet, gränskontrollmyndigheterna, den nationella utlänningsövervakningen (polisen) och Migrationsverket är viktigt.

Närområdena har en central ställning. Här bör man särskilt ta hänsyn till avsaknaden av gränskontroller inom Schengenområdet.

Källa: Inrikesministeriet
Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 260 andra följare